Meny

Kritiserer sendrektighet i Munch-dokumentsaken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsadvokatene Morten Furuholmen og Sverre Næss kritiserer lagmannsrettens sendrektighet i avgjørelsen om de skal få innsyn i hemmelige politidokumenter i tyverisaken om Munch-maleriene «Madonna»

Oslo (NTB): Ankesaken til de tingrettsdømte i Munch-malerisaken er berammet til 20. februar, men den kan bli utsatt, mener advokat Morten Furuholmen. Han er forsvarer for Bjørn Hoen som i tingretten er dømt til sju års fengsel for å ha stjålet de to Munch-maleriene.

- Vi skulle ha hatt dokumentene for lengst slik at vi kunne forberede oss til ankesaken, sier advokat Sverre Næss som forsvarer en av de andre tiltalte i saken.

Det er Furuholmen, Næss og forsvarsadvokat Johnny Veum som har bedt lagmannsretten om å få innsyn i politiets dokumenter i forbindelse med behandlingen av ankesaken i februar.

Ifølge oppslag i flere medier skal disse dokumentene vise at det finnes en avtale mellom politiet og informanter i den kriminelle verden om godtgjørelse for opplysningene som førte til at «Madonna» og «Skrik» ble levert tilbake til Munch-museet i slutten av august i fjor. Da hadde maleriene vært på avveier i over to år. Ifølge VG var det David Toskas forsvarer Øystein Storrvik som fortalte politiet hvor de kunne finne de stjålne Munch-maleriene

- Jeg har ingen ting å si om den saken. Jeg er mest opptatt av å sluttføre NOKAS-saken akkurat nå, sier Storrvik til NTB.

Heller ikke seksjonssjef Iver Stensrud i Oslo politidistrikt har noen kommentar nå.

- Politiets versjon kommer i rettssaken 20. februar, det ville vært tankeløst av meg å si noe om dette nå, sier han til NTB.

Konstituert statsadvokat Morten Hojem Ervik sa i november i fjor at dokumentene om tilbakeføringen av Munch-maleriene ikke vil ha betydning for ankesaken i lagmannsretten.

Justisminister Knut Storberget har benektet at det finnes noen «dusøravtale»i forbindelse med tilbakeleveringen av maleriene, mens Sverre Næss sier det ikke kan være tvil etter det som er kommet fram i mediene. (©NTB)

Forsidefoto: Arkivfoto: Sidsel de Jong / Svein Andersen / Munch-Museet / Scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus