Vil hevne skudd på Aker Brygge

En drapsdømt 37-åring i gjengen Young Guns skal ha kommet til Norge for å hevne drapsforsøkene på Aker Brygge i august i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under skytingen på Aker Brygge august i fjor ble lederen i Young Guns og en chilener i samme gjeng skutt i beina av to medlemmer i B-gjengen. (Foto: Heiko Junge / Scanpix)Under skytingen på Aker Brygge august i fjor ble lederen i Young Guns og en chilener i samme gjeng skutt i beina av to medlemmer i B-gjengen. (Foto: Heiko Junge / Scanpix)

Oslo (NTB): Mannen er utvist fra Norge og internasjonalt etterlyst for flere ran, skriver Dagsavisen. Flere personer hevder å ha sett 37-åringen og sier han har oppholdt seg i Norge siden før jul.

- Vi har ingen konkrete opplysninger om navngitte personer som er etterlyst for den slags hendelser. Og hvis vi hadde hatt det, ville vi beholdt dem for oss selv, sier Stensrud, sier politiinspektør Iver Stensrud i oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet

Etter skytingen på Aker Brygge, der lederen i Young Guns og en chilener i samme gjeng ble skutt i beina av to medlemmer i B-gjengen, fikk politiet en ekstrabevilling på seks millioner kroner for å splitte opp og ødelegge gjengene en gang for alle.

Young Guns-lederen og den etterlyste bankraneren som skal ha kommet til Norge, er begge dømt for Romsås-drapet som utløste gjengkrigen på slutten av 80-tallet.

Den etterlyste mannens eneggede tvillingbror sitter fengslet for å ha holdt flere nederlandske marokkanere som gisler i en kjeller på Romerike i sommer. Kidnapperen ble selv skutt i hodet på Gardermoen i et hevnoppgjør sommeren 2003. (©NTB)

Personvernpolicy