Meny

Stadig flere stumper røyken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere nordmenn stumper røyken. Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå var 1998 året da det kom et klart trendskifte, siden da har antallet røykere gått ned.

(Foto: Scanpix)(Foto: Scanpix)

Oslo (NTB): I dag har tobakksindustrien sine inntekter fra «bare» 24 prosent av den norske befolkning i alderen 16 til 74 år. Det er en nedgang på 1 prosentpoeng siden året før, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tallene fra SSB viser et klart og positivt trendskifte rundt 1998.

Best i klassen er de unge. I 2005 oppga 24 prosent unge i alderen 16-24 år at de røykte daglig. I fjor var andelen nede i 20 prosent. Og nettopp ungdommene har de seneste år vært målgruppen for helsemyndighetenes aktive antirøyk-kampanjer.

Nå lanserer Sosial- og helsedirektoratet nye kampanjefilmer som skal vises i januar, og som formodentlig vil bidra til ytterligere å forsterke nedgangskurven blant tobakksbrukere her i landet. (©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus