USAs demokrater varsler politisk lynkrig

Demokratene går til politisk lynkrig, når partiet nå for første gang på 12 år overtar kontrollen over begge kamre i Kongressen i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtroppende leder for Representantenes hus i Washington, demokraten Nancy Pelosi, forteller mediene om planene hun og hennes partifeller har lagt for en «politisk lynkrig» i Kongressen. De folkevalgte vil få servert en lang rekke lovforslag i løpet av nasjonalforsamlingens første 100 arbeidstimer. Demokratene har flertall i begge kamre i den nye Kongressen som åpnes torsdag (Foto: Jonathan Ernst, Scanpix / Reuters)Påtroppende leder for Representantenes hus i Washington, demokraten Nancy Pelosi, forteller mediene om planene hun og hennes partifeller har lagt for en «politisk lynkrig» i Kongressen. De folkevalgte vil få servert en lang rekke lovforslag i løpet av nasjonalforsamlingens første 100 arbeidstimer. Demokratene har flertall i begge kamre i den nye Kongressen som åpnes torsdag (Foto: Jonathan Ernst, Scanpix / Reuters)

Washington (NTB-Reuters-AFP): De første 100 timene av sesjonen skal brukes til politisk lynkrig.

President George W. Bushs republikanske partifeller blir stadig mer bekymret over det demokratiske partiets planer, skriver avisen The New York Times. Uroen øker foran den høytidelige åpningen av USAs 110. Kongress torsdag.

På dagsordenen for de første arbeidsdagene står lovforslag om nasjonal sikkerhet, minimumslønner, omkostningene ved studielån og energipolitikk. Demokratenes 100 timer lange lynkrig skal etter planen innledes tirsdag til uken, når åpningshøytidelighetene er over.

Den 110. Kongressen blir historisk ved at Representantenes hus - annetkammeret eller «underhuset» i den amerikanske nasjonalforsamlingen - for første gang får kvinnelig leder. Hun heter Nancy Pelosi, kommer fra delstaten California og er demokrat.

Mangfoldet øker ved at Representantenes hus også får sitt første muslimske medlem, demokraten Keith Ellison fra Minnesota. Han tar sete sammen med to buddhistiske partifeller, Mazie Hirono fra Hawaii og Hank Johnson fra Georgia. (©NTB)

Personvernpolicy