Meny

Flere mister lappen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri før har så mange råkjørere mistet lappen som i 2006. Mer enn 4.000 bilister ble fotgjengere i fjor.

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Oslo (NTB): To uker før årsskiftet hadde UP beslaglagt 4.251 førerkort på grunn av fartsovertredelser og farlig kjøreatferd. Det er en økning på 30 prosent sammenlignet med 2005.

- Vi er overrasket over den kraftige økningen. UP har konsentrert seg om å ta verstingene, men ett tusen flere beslag fra ett år til et annet er mye, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til Aftenposten.

UP tror hovedårsaken til økningen er at politiet bruker langt flere sivile utrykningskjøretøyer i jakten på råkjørerne. Et av fire UP-biler er nå helt uten synlige tegn på at det er en politibil.

- Vi har satset på å ta de som kjører for fort og farlig. Disse slakker ned når de ser uniformerte politibiler, men blir tatt når vi har sivile biler på veiene, forteller UP-sjefen.

Utrykningspolitiet presiserer at verstingene utgjør en liten del av trafikantene. Men ifølge UP-sjefen er disse bilistene de desidert farligste. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus