Meny

Evakuerer fra Nigeria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at væpnede menn torsdag angrep to utenlandske oljefasiliteter i Nigeria, har Shell nå startet evakueringen av sine ansattes familier. Statoil sier at de ansattes sikkerhet er noe som prioriteres

Bilde fra Shells gassanlegg i Bonny Island i Nigeria (Foto: Shell)Bilde fra Shells gassanlegg i Bonny Island i Nigeria (Foto: Shell)

Det første angrepet, som ble gjennomført av rundt et dusin væpnede nigerianere, var rettet mot en pumpestasjon eid av det franske selskapet Total, og førte til at tre sikkerhetsvakter ble drept.

Senere okkuperte andre væpnede menn en installasjon eid av Eni SpA, og tvang selskapet til å stanse produksjonen.

Shell har altså nå bestemt seg for å evakuere sine ansattes familer. Evakueringen involverer 400 familiemedlemmer i Port Harcourt, Warri og Bonny Island. Shell vil av sikkerhetsgrunnen ikke opplyse om hvor familiene evakueres til.

Evakueringen gjelder kun familiemedlemmer, og de ansatte vil bli værende igjen og sørge for at produksjonen av olje og gass opprettholdes.

Angrep på oljeinstallasjoner og kidnappinger av utenlandske arbeidere har nærmest blitt en ukentlig affære i landet som er verdens åttende største oljeeksportør.

Informasjonssjef Rannveig S. Stangeland i Statoil sier at de ansattes sikkerhet i Nigeria har høy prioritet (Foto: Statoil).Informasjonssjef Rannveig S. Stangeland i Statoil sier at de ansattes sikkerhet i Nigeria har høy prioritet (Foto: Statoil).

Påvirker ikke Statoils virksomhet


Statoil har vært i Nigeria siden 1992. Selskapet har planer om å starte boreoperasjoner i løpet av neste år. I tillegg deltar de på det som kalles Agbami-feltet, hvor produksjonen starter i 2008.

- Vi har ingen operasjonelle ting gående i Nigeria nå. Alle våre bortimot 50 ansatte arbeider ved vårt kontor i Lagos, sier informasjonssjef Rannveig Stangeland til Neste Klikk.

- Sikkerheten til våre ansette prioriterer vi helt øverst, og har tiltak i henhold til det, sier Stangeland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus