Meny

Overvåkingspolitiet løftet også dyner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barn av radikalere har blant annet fått servert detaljerte beskrivelser av utroskap når de har åpnet overvåkingspolitiets mapper om foreldrene.

Det har ikke bare vært skildringer av foreldrenes kamp på venstresiden. Også regelrett dyneløfting drev overvåkingspolitiet med, skriver Dagsavisen.

Tidligere kommunist Thor Thorsen ble så provosert at han skrev boka «Mappene» - basert på en rekke samtaler med andre som var blitt overvåket.

Han forteller at mange har angret på at de ba om å få se mappa til sine avdøde foreldre.

- De har blitt overrasket når de har lest om foreldrenes utroskap. De føler seg sveket og synes det har vært grusomt å lese de nærgående historiene og beskrivelsene, sier Thorsen.

«Kvinnen han har funnet i Oslo er mest sannsynlig et ludder» - sto det i en mappe.

Han mener mye bygdesladder og løgn ble notert og arkivert.

- Jeg er for at vi skal ha en ordentlig overvåkingstjeneste. Men den vi har hatt i Norge er en direkte skam. Informantene rapporterte opplysninger som overhodet ikke hadde noen sammenheng med rikets sikkerhet, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus