Fant mark i julesylte fra Gilde

Ikke akkurat noen gladmelding for Gilde: En mark er de siste dager funnet i en pakke med skivet julesylte fra selskapets anlegg i Sarpsborg. Funnet er gjort i Aust-Agder, og marken er sendt til obduks

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arendal (NTB): Da Bente Nilsen fra Tromøya skulle kose seg med julens første sylte, krøp en liten mark ut mellom kjøttskivene.

- Det var bare forferdelig ekkelt. Jeg fikk panikk, forteller hun til Agderposten.

Pakken med skivet julesylte fra Gilde ble kjøpt på Rimi Birkenlund fredag ettermiddag, og marken var halvannen centimeter lang.

- Vi i Gilde vil bli overrasket over om denne marken viser seg å komme fra vårt produksjonsmiljø, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Gilde ASA til NTB.

Hun sier at bedriften har gått gjennom sine rutiner og arbeidslogger, og det er ingen ting som gir noen indikasjoner på hvordan en mark kan ha havnet innenfor pakningen.

- I Sarpsborg blir sylten kokt og deretter delt i meget tynne skiver, og slik vi ser det skal det vanskelig gjøre for en halvannen centimeter lang mark å overleve denne behandlingen. Men nå er den levert til Folkehelseinstituttet, og kanskje får vi et svar tirsdag på om den virkelig har kommet fra produksjonslinjen i Sarpsborg, sier Sundqvist.

Funnet i Aust-Agder karakteriserer Sundqvist som enkeltstående, og hevder med styrke at tilsvarende nyheter fra andre er man heldigvis forskånet for. (©NTB)

--------------------------------------------------------------------------------
Illustrasjonsfoto forside: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX