Drapssiktet mor får hvile i helgen

Den barnedrapssiktede Ringsaker-kvinnen (24) vil ikke bli avhørt på nytt før tirsdag. Mandag blir hun begjært varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politibetjent Trond Blikstad, lensmann Thor Haugen, politiadvokat Barbro Marie Røkenes og Sturla Osen fra Kripos under pressekonferansen i Brumunddal fredag kveld etter at en ung mor fra Ringsaker var blitt siktet for å ha drept ett av sine barn og for å ha forsøkt å drepe et annet. Foto: Lise Åserud / SCANPIXPolitibetjent Trond Blikstad, lensmann Thor Haugen, politiadvokat Barbro Marie Røkenes og Sturla Osen fra Kripos under pressekonferansen i Brumunddal fredag kveld etter at en ung mor fra Ringsaker var blitt siktet for å ha drept ett av sine barn og for å ha forsøkt å drepe et annet. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Hamar/Oslo (NTB-Arne Børcke): - Kvinnen ble avhørt fredag, men vi lar henne hvile i helgen. Avhørene blir gjenopptatt tirsdag, sier politiadvokat Barbro Marie Røkenes i Hedmark politidistrikt til NTB.

Av hensyn til etterforskningen vil hun ikke si noe om hva som er kommet fram i avhørene, men opplyser at kvinnen vil bli utredet av psykiatrisk sakkyndige.

Siktelsen er uforandret fra fredag, da tragedien ble kjent: Kvinnen er siktet for forsettlig drap på sin ett år gamle sønn og for forsøk på forsettlig drap på en annen sønn, opplyser politiadvokaten.

Ifølge Røkenes befinner kvinnen seg i Oslo, der hun avhøres av Kripos. Hun har sagt seg villig til å avgi full forklaring, men nekter straffskyld. Politiadvokaten opplyser at politiet foruten tekniske undersøkelser også har gjennomført en rekke avhør.

- Det gjelder helsepersonell, og også av noen i kvinnens familie, sier Røkenes. Hva som har kommet ut av avhørene, vil hun foreløpig ikke kommentere.

(©NTB)