Julefylla er godt i gang!

Det har vært en hektisk uke i riksmediedammen. Julegaver, julemat, juledrikke og julesykemelding har blant annet stått på menyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.

Denne uken i riksmediene er en tjeneste for deg som har ligget i koma, eller som har vært opptatt på andre måter.


Mandag:

Aftenposten kan melde at vi ikke spiser mandariner til jul. Vi spiser klementiner, og har gjort det i 20 år. Det er uklart om denne viktige oppklaringen vil føre til mer eller mindre salg av klementiner i julehøytiden.

Samtidig kan Dagbladet melde at de verste julegavene man kan kjøpe er blant annet kakao, teak og dusjforheng som inneholder pvc. I tillegg er visse typer gull og diamanter av det onde. Det er uklart om denne listen vil føre til voldsom økning i salget av bøker, cd'er og duppeditter nå som de tradisjonelle julegavealternativene er så kraftig snevret inn.

For øvrig kan Nettavisen melde at Tønsberg Blad kan melde at folk ikke får kjøpt mat midt på natten i Tønsberg fordi politikerne vil at man skal være stille om natten, ikke mett. «Norgesuger. Jeg vil ha kebab,» sa en full dame til politibetjentene som hadde kommet har kommet for å påse at alle gatekjøkkenene og kebabsjappene stengte klokken 03.00. Det er uklart hvordan mindre mat etter 03.00 hjelper Tønsberg til å holde mer kjeft i fylla.

Stortingsrepresentant Per Sandberg fra Frp skal ha drukket i forkant av en opphetet debatt i Stortingssalen tirsdag. (Foto: Knut Falch / SCANPIX)Stortingsrepresentant Per Sandberg fra Frp skal ha drukket i forkant av en opphetet debatt i Stortingssalen tirsdag. (Foto: Knut Falch / SCANPIX)

Tirsdag:

NA24 kan melde at dinapengar.se formidler ti tips for hvordan man kan oppnå berømmelse fra en britisk ekspert. Sjokkerende nok har berømmelse ingen ting med talent å gjøre. Det som derimot hjelper er visstnok å få en rolle i en tv-serie, bli med i Idol, være rik, skille seg ut på en bestemt måte, spille inn en hjemmepornofilm, lage en side på MySpace eller rett og slett være på rett sted til rett tid (sic!). Det er uklart hvor mye den britiske eksperten tar seg betalt for å gi slike nyttige råd.

Onsdag:

Statsminister Stoltenberg finner grunn til å ta sin egen kulturminister Giske i forsvar etter ublid pressedekning den siste tiden. Giske er etter sigende en dyktig statsråd . «Økte rammer til film, musikk, dans og så videre. Altså, listen over Giskes politiske seire som statsråd er svært lang,» sier Stoltenberg til NTB. Og i forhold til resten av regjeringens prestasjoner fremtrer muligens økte bevilgninger til dans som en viktig politisk seier. Det er uklart om Stoltenbergs noe nonchalante «og så videre» er en referanse til lovfestingen av pinlige selvfølgeligheter i den «epokegjørende» nye kulturloven , eller om Stoltenberg her sikter til Giskes knusende «seier» i slaget om salget av Orkla Media.

Torsdag:

To dager etter selve begivenheten kan den utrettelige vaktbikkja VG melde at stortingsrepresentant Sandberg fra Frp hadde drukket i forkant av en opphetet debatt i Stortingssalen tirsdag. Flere nettaviser benytter anledningen til å vise nettvideo av debatten fra Stortinget, hvor Sandberg etter enkeltes sigende skal ha vært tydelig beruset, men etter mitt skjønn fremstår som han alltid gjør. Det er uklart om uklarheten rundt Sandbergs beruselse skyldes den dårlige nettvideokvaliteten, utvannet akevitt på Stortingets juleavslutninger eller at Sandberg alltid er synlig beruset.

Fredag:

VG kan melde at fylla har mindre omfang på Stortinget enn man kanskje skulle tro når man ser tv-debatter hvor politikere deltar. Ifølge VG var det bare 6 av Sandbergs 15 komitekolleger som drakk litt under komiteens juleavslutning, i tillegg til to representanter fra gud-hvet-hvor. Representantene voterte på et eller annet buddschjett eller no' etter alkoholinntaket.

Samtidig er Sandberg selv både sykemeldt og på ferie. Med dobbelt fri fra jobben får han maksimalt med tid til å nyte livets vann og andre julegleder, men det er uklart om det øker eller reduserer sannsynligheten for at han kommer frisk og rask tilbake til Stortinget på nyåret for å love mer til alle og mest til folk flest.

Andreas Andersen er blogger for Neste Klikk. Les mer på hans hjemmeside Andreasandersen.net.