Farlig bakterie på Ullevål – avdeling stengt

Etter at en pasient og en pleier er smittet av den hissige MRSA-bakterien er en hel avdeling stengt av på Ullevål universitetssykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsbilde. Kilde: Ullevål universitetssykehusIllustrasjonsbilde. Kilde: Ullevål universitetssykehus

MRSA, eller «meticillinresistente» gule stafylokokker, er bakterier som har blitt resistente mot en rekke former for antibiotika, og som er svært vanskelig å bli kvitt.

- Den kan være farlig for svært svekkede pasienter og barn, sier avdelingsoverlege Sverre Harbo ved Plastikk- og kjevekirurgisk avdeling til ioslo.no.

Han opplyser at bakterien ble oppdaget da en pasient testet positivt på prøver i forrige uke. Tirsdag testet også en pleier positivt.

Pasienten ble isolert øyeblikkelig, men er nå utskrevet og behandles hjemme. Pleieren er sykmeldt, og får også behandling i hjemmet. Avdeling for plastikk- og kjevekirurgi rengjør nå avdelingen, og alle pasienter og pleiere testes på nytt.

Bakterien gir de samme infeksjonene som gule stafylokokker. Det dreier seg om hud- og sårinfeksjoner, infeksjoner i bein og ledd, lungebetennelse, blodforgiftning og av og til andre alvorlige infeksjoner. (©NTB)