Da Liam Gallagher møtte John Lennon

Liam og Noel Gallagher er som brødre flest. De krangler, slåss og dikter om kapp. At storebror Noel er den musikalske kraften i Oasis er et ubestridt faktum. Den mest velutviklede fantasien innehar de

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liam Gallagher taler fortsatt med John Lennon. (Foto: Wikipedia)Liam Gallagher taler fortsatt med John Lennon. (Foto: Wikipedia)

At brødrene Gallagher elsker The Beatles er gammelt nytt. Men at lillebror Liam faktisk har vært i kontakt med John Lennon er ikke til å spøke med.

Hendelsen skal ha funnet sted for mange år siden hjemme hos en kompis i fødebyen Manchester. En sliten Liam skulle egentlig bare hvile seg litt da historien slo gnister, og John Lennon dukket opp utkledd som et spøkelse. Men som selvutnevnt arvtager av den beatleske ånd, ble naturlig nok Liam ikke forskrekket. Snarere tvert i mot. Han ble lammet av ærefrykt.

- Jeg var i Manchester hos en kamerat for å få meg litt søvn. Jeg husker at jeg sto opp og følte meg veldig rar. Jeg snudde meg og der lå jeg, i senga, og så falt jeg liksom tilbake i kroppen min. Det var et gjenferd der og det var ham, Lennon, forteller Gallagher ifølge Female First.

Hvorvidt Liam og Lennon pratet med hverandre forteller historien ingenting om. Men siden han ble lammet, er vel det lite trolig.

Det hører også med til historien at Paul McCartney hevder å ha blitt oppsøkt av John Lennon under innspillingen av Beatles-singlen «Free As A Bird» i 1995. Da trioen Paul McCartney, Ringo Starr og nå avdøde George Harrison ble fotografert utenfor studioet, dukket Lennon opp kun iført en hvit påfugl-drakt.

- Jeg sa til de andre karene: Det er John! Skremmende, ikke sant? skal McCartney ha uttalt ifølge NTB.

Mer uvirkelig enn skremmende, egentlig. For strengt talt burde vel Lennon dukket opp utkledd som en hvit due?