Seks skadd i tornado i London

Flere bygninger fikk taket revet av, og trær ble rykket opp med roten da en tornado rammet en bydel i London torsdag. Seks mennesker ble skadd i uværet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tornado i London torsdag gjorde skade på rundt 100 bygninger og skadet seks mennesker. Foto: REUTERS/Toby Melville.En tornado i London torsdag gjorde skade på rundt 100 bygninger og skadet seks mennesker. Foto: REUTERS/Toby Melville.

London (NTB-AFP): Tornadoen varte ikke lenger enn et halvt minutt, men i løpet av den tiden førte ekstrem vind og flygende gjenstander til skader på rundt 100 bygninger i Kensal Rise nordvest i London.

- I samme øyeblikk som den nådde bakken begynte stein, murstein, søppelkasser og alt mulig å fly gjennom lufta. Det var akkurat som i filmen «Trollmannen fra Oz», forteller Colin Brewer, som bor i området, til BBC.

Flere hundre mennesker ble nødt til å forlate hjemmene sine, og rundt 20 brannbiler ble sendt til bydelen for å delta i opprydningsarbeidet. Gatene i området var fylt med ødelagte biler, vrakrester og nedblåste trær, noen av dem over hundre år gamle.

Det var tordenvær i den britiske hovedstaden rett før tornadoen oppsto. Tornadoen beskrives som forholdsvis liten, og øyenvitner tror den målte over 60 meter fra topp til bunn.

(©NTB)