Jakten på julestemningen (5)

Julestemningen er fortsatt på bunn. Kanskje hjelper det med en kalender til ti kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fram mot den 24. desember skal jeg hver dag ta min personlige temp på julestemningen og gi karakter fra 1 til 10 julekurver.Fram mot den 24. desember skal jeg hver dag ta min personlige temp på julestemningen og gi karakter fra 1 til 10 julekurver.

Kalender ja. Jeg skulle jo kjøpe meg en kalender. Det har jeg nå gjort. Jeg stakk innom Bunnpris og kjøpte en av det billige slaget. Den er rød og med et forsidemotiv av to små teddybjørner og en teddyfar som sitter i en stol og leser et ark med aksjekursen til tyske selskap.

Personlig mener jeg at kalenderprodusenten (Windel) kunne ha valgt hyggeligere lesestoff til bamsefar i midten. Men de har vel sine kontakter de må tilfredstille og sine rygger de må klø. Så jeg lar det passere. Det er jo snart jul og greier.

Dessuten kostet ikke kalenderen mer enn ti kroner. Og med tanke på at jeg da får igjen 24 små sjokoladebiter fordelt bak hver sin luke (som ifølge reklamen også skal inneholde et lite bilde), kan jeg ikke si noe annet enn at dette må være noe av det absolutt beste man kan få for ti kroner i 2006.

Nå åpner jeg den første luken. Den befinner seg på bamsefars høyre lår. Skal vi se. Der ja. En rund sjokolade med konturene av et stearinlys på undersiden åpenbarer seg. I tillegg til en tegning av et stearinlys trykket på pappen innenfor. Ikke verst.

Nå prøver jeg luke nummer 2. Den er øverst til høyre. Nå er det like før. Og der ja. En sjokoladebit med et fly denne gang. Pluss en tegning av et fly på pappen innenfor. Ikke dårlig det heller.

Nummer 3 og 4 åpnes. Der finner jeg en snømannsjokolade pluss en sjokolade formet som en julekrans. I tillegg til en tegning av en snømann og noen julekuler.

Idet jeg åpner luke nummer 5 kommer jeg dessverre i skade for å dra av litt for mye papp, slik at nummer 12 også åpnes. De inneholder henholdsvis en julesko og en bjelle.

Og siden jeg først er i slaget, gyver jeg liksågodt løs på luke 6 og 7. Der finner jeg en sjokoladebit av en julesko pluss et juleansikt som i grunnen ser ganske skummelt ut, som om det skulle være en sjokoladebit som satt i varetekt for vold eller vinningsforbrytelser. Jeg angrer på at jeg åpnet nummer 7. Det var dumt av meg. Den luken burde forblitt lukket.

Jeg er forresten sterk tilhenger av julekalendre. I det siste har jeg stort sett holdt meg til de med sjokolade. Men da jeg var liten gikk det ofte i Donalds julekalender. Den bestod av to deler man kunne sette sammen, og så var det en tegning eller en vits bak hver luke. Jeg husker det var litt bittert de gangene jeg bare klarte å skaffe meg ett av bladene og måtte sitte der i førjulstiden med halv kalender.

Dette var på den tiden det holdt i massevis med en tegning bak hver luke. Den tiden gikk i historiens skraphaug straks tikronerskalenderne med sjokolade kom på markedet. Sjokoladekalenderne må være noe av det gjeveste som finnes innenfor kalendersegmentet. Her har man enkel sjokoladeglede til under 50 øre per dag. Det er nesten for godt til å være sant.

Nå har jeg kommet i skade for å gumle i meg luke 8, 9, 10, 11 og 17 også. Jeg må ha kommet inn i en stim mens jeg satt her og mimret.

Dermed kjenner jeg at julekvalmen begynner å slå til.

Jeg tror sannelig jeg skal gi dagen en ekstra julekurv bare for det.


Julestemning 5. desember:
Dagene mot jul:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |