Opposisjonen blokkerer igjen sentrum av Beirut

Store folkemasser har igjen blokkert sentrum av Libanons hovedstad Beirut, i protest mot den USA-støttede regjeringen. Tilhengere av opposisjonen har reist teltbyer på åpne plasser og i gatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstranter reiser en teltleir på Martyrplassen i nærheten av regjeringskvartalet i Libanons hovedstad Beirut lørdag. Tusenvis av tilhengere av den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen og andre opposisjonsgrupper lammet lørdag for annen dag på rad Beirut med store demonstrasjoner. Statsminister Fouad Siniora gjentok at hans regjering ikke vil bøye seg for krav om at de må gå av (Foto: Sharif Karim, Scanpix / Reuters)Demonstranter reiser en teltleir på Martyrplassen i nærheten av regjeringskvartalet i Libanons hovedstad Beirut lørdag. Tusenvis av tilhengere av den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen og andre opposisjonsgrupper lammet lørdag for annen dag på rad Beirut med store demonstrasjoner. Statsminister Fouad Siniora gjentok at hans regjering ikke vil bøye seg for krav om at de må gå av (Foto: Sharif Karim, Scanpix / Reuters)

Beirut (NTB-Reuters-DPA): Lørdag morgen og formiddag var det vanligvis så travle forretningsstrøket i Beiruts sentrum fullstendig lammet. Bankene holdt stengt, og restauranter og kafeer som vanligvis vrimler av folk, sto tomme.

Statsminister Fouad Siniora fastholdt at han og hans regjering ikke vil la seg styrte av demonstrasjoner, og fikk støtte fra Storbritannias utenriksminister Margaret Beckett som lørdag var på besøk i Beirut.

- Dette er en folkevalgt regjering som er sikret styringsrett gjennom grunnloven og frie valg, framholdt Beckett.

Den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, som har støtte fra Syria og Iran, vil bli kvitt det den kaller en regjering av amerikanske løpegutter i Beirut. De syriskfiendtlige politikerne som dominerer Sinioras regjering, hevder på sin side at opposisjonen med Hilzbollah i spissen forsøker å gjøre statskupp.

Demonstrantene i Beirut blokkerte fredag regjeringskontorene i Beirut, men lempet på blokaden etter at arabiske diplomater hadde snakket med opposisjonens ledere. Soldater voktet lørdag regjeringskvartalet, som var omgitt av piggtråd og barrikader. (©NTB)