Politimester var beruset på jobb - går av

Politimester Kjell Ese i Sogn og Fjordane politidistrikt har søkt avskjed etter alkoholbruk i tjenesten i mai i år. Det skjedde under politijuristenes streik, da han var den eneste tilgjengelige med p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding understreker Ese selv at ingen har lidd overlast som følge av den aktuelle hendingen, men etter nøye vurdering har han kommet til at situasjonen som har oppstått «er av ein slik karakter at eg finn det uråd å halde fram som politimester i Sogn og Fjordane politidistrikt», som han skriver.

Politimester Kjell Ese i Sogn og Fjordane politidistrikt har søkt avskjed etter alkoholbruk i tjenesten i mai i år (Foto: Terje Bendksby / SCANPIX).Politimester Kjell Ese i Sogn og Fjordane politidistrikt har søkt avskjed etter alkoholbruk i tjenesten i mai i år (Foto: Terje Bendksby / SCANPIX).

I pressemeldingen opplyser Kjell Ese at han natt til lørdag 27. mai ble oppringt hjemme på tjenestetelefonen. På dette tidspunkt sov han, men hadde før han la seg drukket alkohol. Oppringningen resulterte i at han utførte en tjenestehandling i alkoholpåvirket tilstand.

Politidistriktets lederforum og de ansattes hovedtillitsvalgte beklager sterkt at Kjell Ese har valgt å søke avskjed fra embetet som politimester i Sogn og Fjordane.

- På bakgrunn av den informasjonen vi har fått respekterer vi likevel den avgjørelsen han har tatt. Ved sin avgjørelse har Kjell Ese tatt ansvar, og satt politidistriktet sine interesser fremfor sine egne, heter det i en felles pressemelding.

Hendelsen har ifølge Ese vært gransket av Spesialenheten for politisaker siden midten av juni. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus