Sirkus-Eli, Taliban og beveren fra Hamar

Det har vært en hektisk uke i riksmediedammen. Mye har handlet om en sint dame som heter Eli. Men vi har også fått vite mye nytt om ungdom som lyver og depper, OL, juletyverier, krigsferie, sexangrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.

Denne uken i riksmediene er en tjeneste for deg som har ligget i koma, eller vært opptatt på andre måter.

Her er noen av ukens nyhetssaker:

Mandag:

Etter en lang karriere som «elskerinne, sekretær og hustru» for tidligere Frp-formann Carl Ivar Hagen, tar Eli Hagen en grusom hevn over alt og alle ved å skrive en selvbiografi som handler mye om andres utilstrekkelighet. De fleste medier, deriblant VG kan melde at hun i boken kommer med en rekke personkarakteristikker av politiske aktører - etter det bibelske prinsippet «et øye for et øye, en tann for en tann». Eli har blitt mobbet for håret sitt. Nå er det andres tur. Høyre-leder Erna Solberg karakteriseres som en «ufiks og dårlig kledt grå mus», mens tidligere statsminister Bondevik etter sigende er «mer interessert i seg selv enn i landet», til forskjell fra Hagen selv, formodentlig. Stortingspresident Jagland karakteriseres som «smålig» og Høyre-representant og tidligere universitetsrektor Inge Lønning som «kunnskapsløs». I det som formodentlig er det utenrikspolitiske kapittelet i boken karakteriseres Prinsen av Wales som «en skikkelig motbydelig fisk». Det er uklart om Eli Hagen hadde mistet sin injurierende kraft allerede før denne boken kom ut, men spørsmålet er nå trolig avklart for fremtiden.

(Foto: Morten Holm / SCANPIX)(Foto: Morten Holm / SCANPIX)

For øvrig ble mandag en tung dag for de unge. Aftenposten kan melde at unge lyver på CV-en . Ikke overraskende blir det samtidig også kjent at ni av ti arbeidsgivere har opplevd å ansette feil person. Dessverre viser det seg uansett at alt ståheiet atter er for ingenting ettersom Dagbladet kan melde at velstand slett ikke gjør de unge lykkelige. Det viser seg at velstand snarere gjør de unge pessimistiske, proteksjonistiske, pysete og paranoide. Det er likevel uklart om mer fattigdom og nød vil kunne bedre situasjonen.

Tirsdag:

Eli Hagens bok rir videre i alle kanaler etter hvert som stadig flere kjemper seg gjennom teksten og oppdager nye personkrenkelser. Nettavisen med flere kan melde at Hagens beskrivelse av en Ap-politikers trang til å bli med en prostituert thailandsk kvinne hjem under en «heisatur» med finanskomiteen for 22 år siden kan være injurierende. Altså er det likevel fortsatt uklart om Eli Hagen har injurierende kraft.

For øvrig kan NRK melde at Trondheim heldigvis har planene klare for anleggene som er tenkt brukt til OL i 2018. Åpnings- og avslutningsseremonien er planlagt avholdt på fotballstadionet Lerkendal. Medielandsbyen er igjen planlagt brukt til studieformål etter arrangementet, slik mediesenteret også ble etter det siste «best Olympics ever» i Norge. Det er likevel uklart om verdens største omreisende turistbrosjyre og oppussingsprosjekt, også kjent som OL, vil kunne utrette like store mirakler for Trondheim som arrangementet i sin tid gjorde for den tidligere obskure, men nå verdenskjente norske turistmagneten Lillehammer.

Onsdag:

NTB kan melde at tyveri vil forekomme under julehandelen. Ifølge HSH-tall er det ventet at varer for 252 millioner kroner vil bli stjålet av kundene under årets julehandel. Ansatte i handelsbedriftene vil stjele for 176 millioner. Det blir nøyaktig 533 millioner tilsammen, og ikke 514 250 167 kroner og 50 øre, som var undertegnedes prognose. Det noe grovkornede anslaget ble presentert sammen med et illustrerende eksempel da Bergens Tidende kunne melde at en eldre mann i rullestol er blant de som har kommet tidlig igang med juletyveriene i Bergen. Det er uklart hvilken viktig rolle rullestolen hadde i det dramatiske ranet og om de 1 000 kronene vedkommende rullestolstjal skal legges til det samlede tyveritallet for julehandelen, eller om de bare vil inngå i de vanlige tyveritallene for resten av året.

Samtidig kan Dagens Næringsliv melde at fire av seks stortingspolitikere i Nord-Trøndelag heller vil ha OL i Troms enn i Trondheim. En Frp-representant vil sågar heller ha OL i Sverige. Det er uklart om det spiller noen rolle.

For øvrig melder Dagbladet at Eli Hagen mener det ikke er uvanlig verken for politikere eller andre å gå på horehus. Mannfolk er mannfolk, påpeker Eli. Det er litt uklart om Eli med dette gjengir et representativt bilde av mannfolkene i sin nærmeste omgangskrets, eller om beskrivelsen gjelder for enda flere.

Torsdag:

Nettavisen kan melde at Taliban tar vinterferie. Taliban har meddelt dette i en e-post til Nettavisen. Det er uklart hvorfor.

Samtidig kan VG melde at en kvinnelig klatrer ved to anledninger for henholdsvis to og tre år siden har blitt sexangrepet, hvilket vil si kysset og tatt på hoften av utenlandske teltkamerater under klatreekspedisjoner. Opplysningene kommer i en biografi skrevet av «en av verdens tøffeste kvinner». Det er uklart hvorfor avisene har begynt å hente nyhetene sine fra selvbiografiske bøker i så stor utstrekning som de har gjort de siste ukene. En teori går ut på at forlagene har ansatt informasjonsrådgivere som både kan lese og samtidig har en følelse for hva som vekker apetitten på desken.

For øvrig kan Dagbladet melde at Hamar Arbeiderblad kan melde at det foregår en vill jakt på en hannbever i Brummundal. Beveren tetter igjen avløpsrørene for å kunne bygge hytte. Skadene kan beløpe seg på svimlende 50.000 kroner. Det er likevel uklart om kommunalminister Åslaug Haga kan finne rom for en ekstrabevilgning til den stakkars kommunen.

Fredag:

Premiere på James Bond-filmen Casino Royale. Det meste annet blir trivielt i en sådan stund.

I helgen og neste uke:

Se opp for teatralsk blogger med smoking, vodka martini og mer enn normalt oppblåst selvbilde.

Andreas Andersen er blogger for Neste Klikk. Les mer på hans hjemmeside Andreasandersen.net.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus