Mens vi venter på Pulp-sjefen

Den tidligere Pulp-sjefen Jarvis Cocker hadde egentlig lagt mikrofonen på hylla. Men så ombestemte han seg. Og nå er han tilbake med sitt første soloalbum. Noe du skal være veldig glad for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jarvis Cocker er noe så sjeldent som en kul, oppegående og talentfull popsanger. Kanskje husker du han som frontfigur og låtskriver i det britiske popbandet Pulp, som med albumet «Different Class» (1995) og singelen «Common People» ble digre popstjerner i Storbritannia. Cocker som skapte mye rabalder da han under Brit Awards 1996 entret scenen i protest mens Michael Jacksons fremførte «Earth Song». Ikke akkurat hverdagskost for en ellers så blasert musikkverden.

Men altså; Sheffield-gutten Jarvis Cocker som nå bor i Paris, er her med sitt første soloalbum, som vil bli anmeldt i Neste Klikk førstkommende tirsdag. Ganske enkelt kalt «Jarvis». Jarvis Cocker som i et intervju med musikkbladet Q forteller at han ikke er så begeistret for etternavnet sitt. Et intervju med Jarvis og en av hans store helter Scott Walker, som for øvrig produserte Pulps svanesang «We Love Life». Walker som også er en av mine helter. Jarvis har i det hele tatt utsøkt smak. Da musikkblekka Uncut i fjor spurte 100 kulturpersonligheter om et album/en låt eller en film som hadde truffet dem ekstra hardt, falt valget for Jarvis del på Magazines punk/post-punk klassiker «Shot By Both Sides».

«Jarvis» består av 14, og ikke 13 låter slik coveret forteller. Og du må for guds skyld ikke glemme å høre på det skjulte sporet «Running The World», der Jarvis er mest oppfatt av å formidle at «the cunts are still running the world». Ellers kan det opplyses at både «Don't Let Him Waste Your Time» og «Baby's Coming Back To Me», som Jarvis skrev til Nancy Sinatra, er med på «Jarvis». Et album som i hovedsak består av vakre sanger med ikke fullt så vakre tekster. For Jarvis er som sagt en oppegående mann med mye på hjertet. Noe du som sagt skal være glad for.

Mens du venter på «Jarvis» har jeg to forslag til deg:

- Hent frem fra hylla eller kjøp Pulps «Different Class» i Deluxeversjon. En dobbel-utgave med seks tidligere uutgitte låter og «sleevenotes» av Jarvis Cocker. Årsaken er enkel. «Different Class» er allerede en popklassiker bestående av fantastiske låter som «Mis Shapes», «Pencil Skirt»,«Common People»,«Disco 2000»,«Something Changed» og «Underwear».

- Kjøp deg en skive med Scott Walker. For eksempel «Scott 4» eller samleskiva «Boy Child: 67-70». Er du i det gæerne hjørnet kan du velge å stole på meg og kjøpe boksen «5 Easy Pieces». Stort vakrere blir det nemlig ikke.

Personvernpolicy