Nøden kan være størst når hjelpen er nærmest

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chingy har tatt med seg et stjernelag av produsenter og gjesteartister, og lagd en plate som beviser at utrykket «flere kokker, mere søl», fortsatt holder vann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Albumet «Hoodstar» er delt i to; man skulle nesten tro at St. Louis store, lille sønn egentlig ville lage to album i ett á la Nelly eller Outcast. Men stjernelaget til tross; plata er akkurat bra nok til at du gidder å sette den på en gang til.

«Del 1» - Hood side - er… barsk. I ordets rette betydning, og med akkurat de assosiasjonene du får av ordet barsk. Litt tøft, litt kleint og bittelitt fengende på toppen. I inntroen «Ridin' Wit Me», leker Chingy med J-Kwons hit «Tipsy» og spekker de knappe to minuttene med referanser til egne hits som for eksempel «Right Thurr» og lovord om fødebyen St. Louis.

Etter dette er det langt mellom godbitene, til tross for at «Nike Aurrs & Crispy Tees» har en kul vibb og får selv den hviteste jenta til å ville ta lappen og råne litt i åpen bil. Midtveis i skiva kommer - Star Side - og det er det virkelig, en stjerneside altså. Her får Chingy hjelp av navn som Jermaine Dupree (typen til Janet Jackson), Fatman Scoop (Han som alltid skriker så fælt) og selveste Timbaland, den eneste mannen Missy Elliot elsker, og mannen som har produsert de siste hitene til Nelly Furtado og Justin Timberlake.

Timbalands bidrag, «Let Me Luv U», høres derimot mest ut som noe de valgte ikke å ta med på Justin-skiva. Chingy bærer rett og slett ikke Timbas nye «sound», særlig ikke hvis du har hørt Timberlake gjøre det først. Hiten «Pullin' Me Back» med Tyrese som gjestevokalist og Dupree bak produsentspakene, er i utgangspunktet en veldig fin låt. Men Chingy er ikke Paul Wall, og kontrasten mellom den mjuke og følsomme Tyrese og den upersonlige og litt påtatt tøffe Chingy blir for avslørende. Det funker rett og slett ikke. Det er som å sitte på en stjernerestaurant og ikke få salt.

I «U A Freak (Nasty Girl)», produsert av Mr. Collipark, er Chingy imidlertid tilbake der han skal være. Drøy, uovertruffent selvsikker og repetitiv. Akkurat det som gjorde «Right Thurr» og «Holiday Inn» til hits. Avslutningslåta «Let's Ride» med Fatman Scoop, er rett og slett litt slitsom. For vi har hørt Fatman Scoop skrike og skråle de samme greiene i fem-seks låter nå.

Han er opptatt av romper, den godeste Chingy. Men det hjelper verken Dupree produserte «Dem Jeans» eller «Ass N Da Aurr». Det beste med Chingy må være at han propper videoene sine fulle med enorme rumper i reneste «Sir Mix-alot stil». For det er bra at kidsa har sunne forbilder, som Chingy, oppi alt slankefokuset som omgir dem. Ikke sant?

Låter:

Intro (Ridin' Wit Me
Hands Up
Club Getting' Crowded
Nike Aurrs&Crispy Tees
Bounce That
Cadillac Door
Dem Jeans
Pullin' Me Back
U A Freak (Nasty Girl)
Brand New Kicks
Ass N Da Aurr
Let Me Luv U
Let's Ride