Cheney hevder USA gjør framskritt i Irak

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs visepresident Dick Cheney mener de amerikanske styrkene i Irak gjør framskritt og opplever økende støtte fra irakerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs visepresident Dick Cheney mener amerikanerne gjør framskritt i Irak. Foto: REUTERS/Atef Hassan/SCANPIXUSAs visepresident Dick Cheney mener amerikanerne gjør framskritt i Irak. Foto: REUTERS/Atef Hassan/SCANPIX

Fort Campbell (NTB-AFP): - Dere som har vært på bakken vet at vi gjør framskritt, ikke raskt men gradvis. Og vi kan være sikre på at det går framover, sa Cheney i en tale til tusenvis av nylig hjemvendte soldater mandag.

- Våre styrker har arbeidet flittig for å sikre at stadig flere irakiske familier får politibeskyttelse, elektrisitet, vann og sanitære forhold i sine hjem, fortsatte visepresidenten.

- Gjennom åpenhet og anstendighet, med ære og vennlighet overfor andre, har dere knyttet vennskapsbånd som er svært viktige for våre to land, sa Cheney.

Republikanerne sliter tungt på hjemmebane som følge av Irak-krigen og kan ifølge ekspertene komme til å miste flertallet i Kongressen under valget i november.

Cheney var blant dem som ivret mest for å invadere Irak, og visepresidenten nekter konsekvent for at dette var en uklok beslutning. (©NTB)