- A-gjengmedlem tatt for synagogeskyting

En 29 år gammel mann med påstått tilknytning til den såkalte A-gjengen skal være blant de fire som tirsdag ble pågrepet for skytingen mot synagogen i Oslo i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets åstedsgranskere var mandag i full aktivitet med å undersøke ytterveggen på synagogen i Bergstien i Oslo etter skuddene natt til søndag. (Foto Morten Holm/SCANPIX)Politiets åstedsgranskere var mandag i full aktivitet med å undersøke ytterveggen på synagogen i Bergstien i Oslo etter skuddene natt til søndag. (Foto Morten Holm/SCANPIX)

Oslo (NTB): 29-åringen med pakistansk opprinnelse ble tirsdag ettermiddag intervjuet av Dagbladet om andre forhold enn synagogeskytingen. Da 29-åringen forlot Dagbladets lokaler, ble han lagt i jern av væpnet antiterrorpoliti i Akersgata og ført bort. Politiet beslagla også bilen hans, en svart Mercedes, skriver Dagbladet.

Ifølge Aftenposten har 29-åringen tilknytning til A-gjengen. Han ble i sommer pågrepet i Tyskland, mistenkt for å ha deltatt i planleggingen av et terrorangrep mot fotball-VM. Han ble løslatt etter kort tid.

I forrige uke ble han ifølge Aftenposten pågrepet og siktet for trusler mot krimjournalist Nina Johnsrud i Dagsavisen. Politiet mistenker ham også for å ha hatt noe å gjøre med skytingen mot huset hennes i sommer. Han ble løslatt etter ett døgn.

Mannens forsvarer John Christian Elden benekter at 29-åringen har hatt noe å gjøre med skytingen mot den jødiske synagogen natt til søndag.

Til sammen fire menn ble tirsdag pågrepet og siktet i forbindelse med skytingen. Avhørene av dem startet tirsdag kveld. (©NTB)

Ifølge 29-åringens forsvarer, John Christian Elden, har hans klient aldri hatt noe med A-gjengen å gjøre.

- Redaksjonen

Personvernpolicy