Al-Qaidas nestleder lover nye angrep

Al-Qaidas nestleder oppfordrer muslimer til å trappe opp sine angrep mot USA og mot «forrædere som har forlatt islam». Imens fortsetter jakten på Osama Bin Laden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Condoleeza Rice jakter ennå på Osama Bin Laden.Condoleeza Rice jakter ennå på Osama Bin Laden.

Atlanta/Washington (NTB/NTB-DPA): Al-Qaidas nestleder oppfordrer muslimer til å trappe opp sine angrep mot USA og mot «forrædere som har forlatt islam».

Den omfattende erklæringen fra Osama bin Ladens nestkommanderende Ayman al-Zawahiri ble lagt ut på internett natt til mandag, tilsynelatende for å falle sammen med markeringene av terrorangrepene mot USA for fem år siden, melder CNN.

Den 55 år gamle egyptiske legen Ayman al-Zawahiri blir av mange betraktet som den ledende strategen og teoretikeren i terrornettverket al-Qaida.

USA har ikke gitt opp å fange topplederen i al Qaida.

- Jakten på Osama bin Laden fortsetter, sier USAs utenriksminister Condoleezza Rice. Men sporet etter al Qaida-lederen er iskaldt.

Den amerikanske kommandogruppen som leter etter bin Laden i grenseområdene mellom Afghanistan og Pakistan, har ikke fått troverdige tips om terrorlederes gjemmested på over to år, skriver avisen Washington Post søndag.

Det har ikke kommet tips fra det enorme etterretningsnettet USA har rundt om i verden, ingen informanter har meldt seg, ingen informasjon er plukket opp fra elektronisk overvåking og ingen satellitter har tatt behjelpelige bilder, opplyser både amerikanske og pakistanske kilder.

Osama Bin Laden er borte vekk.Osama Bin Laden er borte vekk.

- Den håndfullen ressurser vi har, har ikke gitt oss noe som ligner virkelig behjelpelig etterretning, sier en anonym kilde i det amerikansk antiterrorarbeidet.

Men utenriksminister Condoleezza Rice sier at jakten på bin Laden fortsetter. Det er vanskelig å finne, ham ettersom han gjemmer i avsidesliggende områder uten kontakt med omverdenen, sier Rice i et intervju med CNN søndag.

Bin Ladens verden blir stadig mindre, og han har færre steder å gjemme seg, fremholder den amerikanske utenriksministeren. (©NTB)

Personvernpolicy