- Må bringe klarhet i Munch-forhandlinger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisminister Knut Storberget (Ap) må skaffe seg oversikt og klargjøre overfor Stortinget om politiet har fulgt spillereglene i Munch-etterforskningen, krever Høyres justispolitiske talskvinne Elisab

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tromsø (NTB): - Jeg er mer forvirret enn beroliget etter at politimester Anstein Gjengedal mandag kom med presiseringer om politiets håndtering av saken. Jeg sitter med en gnagende uro. Har politiet gått for langt? De kan ikke sitte og gjøre avtaler med kriminelle som binder opp domstolene. Det er domstolenes jobb å utmåle straff, sier Aspaker til NTB.

Hun krever nå at justisministeren tar grep og klargjør hva som skjedde forut for at «Skrik» og «Madonna» kom til rette. Ifølge Aspaker er det sådd så mye tvil rundt denne saken, at grunnleggende rettssikkerhetsspørsmål står på spill.

- Det er justisministerens ansvar å bringe klarhet i saken. Jeg ber ham finne en egnet form og legge fram en redegjørelse for Stortinget. Også av hensyn til politietatens renomè er det viktig å få svar på om det er inngått uholdbare avtaler med kriminelle. Hvis Storberget undersøker saken og viser at så ikke er tilfelle, er ingenting bedre enn at denne ballen legges død, sier Aspaker.

(©NTB)