Frp har mistet hver fjerde velger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet har mistet hver fjerde velger siden mai, samtidig som Høyre går fram, viser en meningsmåling som AC Nielsen har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Foto: Frp.no)(Foto: Frp.no)

Oslo (NTB): Frp hadde i april en rekordoppslutning på 34,7 prosent. Siden Siv Jensen ble formann i mai, har imidlertid partiet mistet hver fjerde velger, skriver Dagsavisen.

Målingen viser at Frp går tilbake 3,7 prosentpoeng fra juli, og får en oppslutning på 26,8 prosent i august.

Høyre går på sin side fram 2 prosentpoeng til 15,1 prosent.

Arbeiderpartiet er ifølge målingen fortsatt landets største, med en oppslutning på 30,4 prosent, en tilbakegang på 0,2 prosentpoeng siden juli.

Regjeringspartneren Sosialistisk Venstreparti går fram 0,8 prosentpoeng til 7,9 prosent, mens Senterpartiet går fram 0,2 prosentpoeng til 5,3 prosent.

Venstre går fram 0,3 prosentpoeng til 5 prosent. Også Kristelig Folkeparti øker oppslutningen med 0,3 prosentpoeng og får støtte fra 6,4 prosent av de spurte.

Frp-formann Siv Jensen sier i en kommentar at meningsmålinger spriker i alle retninger for alle partier, og hun synes ikke det går trått for partiet. Høyre-leder Erna Solberg gleder seg over sin fremgang, og mener den er en bekreftelse på at partiet når fram til velgerne. (©NTB)