Mot konkursbunn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter to år med stadig færre konkurser er utviklingen nå i ferd med å stabilisere seg, mener CreditInform.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på bedrifter som gikk konkurs i juli, sammenlignet med juli i fjor, er omtrent helt likt, 187 mot 191. Det viser ferske tall fra analyse- og kredittopplysningsbyrået CreditInform.

- Vi ser at det er en utflating, og at det i noen bransjer er en svak økning i tallet på konkurser, sier markedssjef Hanne Broen i CreditInform til Newswire.

Markedssjef Hanne Broen i CreditInform registrerer en utflating i antall konkurser (Foto: Kaia Means).Markedssjef Hanne Broen i CreditInform registrerer en utflating i antall konkurser (Foto: Kaia Means).

Stabilisering


En langtidsanalyse CreditInform har utarbeidet, viser at tallene med stor sannsynlighet vil flate ut.

- Vi kan ikke vente fortsatt kraftige fall i tallet på konkurser fremover. Tallene har vært svært lave over lang tid. Selv om juli er en stille måned i næringslivet, ser vi indikasjoner på at kurven flater ut, sier Hanne Broen.

Forskjellene fra måned til måned minker. Siste halvår i 2005 sammenlignet med første halvår i år, viser en stabilisering.

Noen dramatisk endring med det første ser det likevel ikke ut til å bli. Og så langt i år er det 24 prosent færre konkurser enn på samme tid i fjor.

- Det er fremdeles gode tider for næringslivet, god lønnsomhet og trygge arbeidsplasser i de fleste bransjer, sier Broen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Varierende fylkestall


Juli-tallene viser en svak økning i tallet på konkurser innen bygg- og anleggsvirksomhet, hotell- og restaurantdrift. Størst er økningen innen eiendomsdrift, forretningsmessig tjenesteyting og utleiedrift.

Blant fylkene er det kun i Oppland det så langt i år er en økning i tallet konkurser. Sogn og Fjordane har den største nedgangen med 41 prosent, mens Østfold og Finnmark har en nedgang på 38 prosent. Oslo har en nedgang på 36 prosent.

- Det er gode tall for hovedstaden og de fleste østlandsfylkene, men utviklingen er langt svakere for Hordaland, Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag, sier Hanne Broen.