Meny

Mot konkursbunn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to år med stadig færre konkurser er utviklingen nå i ferd med å stabilisere seg, mener CreditInform.

Tallet på bedrifter som gikk konkurs i juli, sammenlignet med juli i fjor, er omtrent helt likt, 187 mot 191. Det viser ferske tall fra analyse- og kredittopplysningsbyrået CreditInform.

- Vi ser at det er en utflating, og at det i noen bransjer er en svak økning i tallet på konkurser, sier markedssjef Hanne Broen i CreditInform til Newswire.

Markedssjef Hanne Broen i CreditInform registrerer en utflating i antall konkurser (Foto: Kaia Means).Markedssjef Hanne Broen i CreditInform registrerer en utflating i antall konkurser (Foto: Kaia Means).

Stabilisering


En langtidsanalyse CreditInform har utarbeidet, viser at tallene med stor sannsynlighet vil flate ut.

- Vi kan ikke vente fortsatt kraftige fall i tallet på konkurser fremover. Tallene har vært svært lave over lang tid. Selv om juli er en stille måned i næringslivet, ser vi indikasjoner på at kurven flater ut, sier Hanne Broen.

Forskjellene fra måned til måned minker. Siste halvår i 2005 sammenlignet med første halvår i år, viser en stabilisering.

Noen dramatisk endring med det første ser det likevel ikke ut til å bli. Og så langt i år er det 24 prosent færre konkurser enn på samme tid i fjor.

- Det er fremdeles gode tider for næringslivet, god lønnsomhet og trygge arbeidsplasser i de fleste bransjer, sier Broen.

Varierende fylkestall


Juli-tallene viser en svak økning i tallet på konkurser innen bygg- og anleggsvirksomhet, hotell- og restaurantdrift. Størst er økningen innen eiendomsdrift, forretningsmessig tjenesteyting og utleiedrift.

Blant fylkene er det kun i Oppland det så langt i år er en økning i tallet konkurser. Sogn og Fjordane har den største nedgangen med 41 prosent, mens Østfold og Finnmark har en nedgang på 38 prosent. Oslo har en nedgang på 36 prosent.

- Det er gode tall for hovedstaden og de fleste østlandsfylkene, men utviklingen er langt svakere for Hordaland, Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag, sier Hanne Broen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus