Meny

Norge vurderer økt humanitær hjelp til Libanon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier etter en alvorlig samtale med Libanons statsminister Fouad Siniora at Norge nå vil vurdere økt bistand til Libanon.

Statsminister Fouad Siniora hadde bedt om en samtale med Stoltenberg, der han beskrev den alvorlige situasjonen i Libanon og ba om norsk støtte til arbeidet for å få til en våpenhvile. Siniora understreket behovet for humanitær bistand.

- Han beskrev den alvorlige situasjonen Libanon nå befinner seg i, der mange sivile liv går tapt fordi infrastruktur bombes, og han sa at han er redd for at Libanon går i oppløsning, sier statsminister Jens Stoltenberg til NTB etter samtalen med den libanesiske statsministeren.

Derfor understreket Siniora behovet for humanitær bistand, spesielt med tanke på et økt antall flyktninger internt i Libanon.

- Jeg viste til den støtten vi har trappet opp til palestinerne i Gaza, men jeg sa også at vi vil se på muligheter for økt bistand til Libanon. Det er vanskelig nå, og vi har foreløpig ikke noen oversikt over behovet, men jeg lovet ham å se på hvilke muligheter vi har, sier Stoltenberg.

Statsministeren uttrykte sin bekymring over situasjonen i området.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus