Meny

Saftig sladder på nett

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du av typen som trenger sladder, men som blir flau når noen finner et «Se og Hør» hjemme i stua di? Da er redningen sladder på nett.

Artikkelen er skrevet av Marie Solum Hansen som jobber som journalist i Startsidens pekerredaksjon.

Selv om veldig mange av oss elsker kjendissladder, er det kanskje ikke den interessen vi skryter høyest av. Men i en stadig mer digitalisert verden er det fullt mulig å få den daglige dosen av sladder, uten å ha avslørende blader som «Se og Hør» og «Her og Nå» slengende rundt hjemme.

(Foto: Faksmile fra Justjared.com)(Foto: Faksmile fra Justjared.com)

Blogging har satt sitt preg på nyhetsbildet, og selvsagt gjelder dette også nyheter om kjendisene. Kjendisstoff på nett, i form av sladderblogger, er ofte både frekkere og freidigere enn det vi får servert i sladderbladene.

De ulike skribentene har gjerne noen stjerner de elsker og andre igjen de elsker å hate. Ofte kommer nyhetene kjappere til bloggene, kanskje fordi det ikke foregår så mye sensurering eller kildekritikk før publiseringen skjer, eller fordi copyright-regler og vær varsom-plakater glatt overses?

Her guider vi deg gjennom noen populære tjenester i det store utvalget av digitalt sladder:

Popsugar.com er en fin side å titte innom hvis man er av de som liker daglige doser med nytt fra kjendisverdenen. Denne bloggen har et pent og oversiktlig utseende, og oppdateres flere ganger om dagen. Nylig ble bloggen utvidet med flere deler og flere skribenter. Pekerne videre til store saker andre steder er undertegnedes favoritt.

Mannen bak PerezHilton.com har blitt en slags kjendis selv, der han sprader rundt på B- og C-kjendisfester og tar bilder av seg selv med sine «gode venner». Navnet til tross, hans motto er «I'm gay, but I'm not as big a slut as Paris». Han er dessuten mektig glad i kallenavn, familien Spears for eksempel går under navnene K-Fag (eller Federjerk), Brit brit og Tater Tot. Siden er vittig, men handler mye om folk man ikke kjenner til her i Norge.

(Foto: Faksmile fra Egotastic.com)

Idontlikeyouinthatway.com har, foruten et utrolig bra navn, gode pekere til dagens/ukens største saker. En god stund var det kun Jenny som skrev på denne siden, men hun har det siste året fått med seg Todd, en skikkelig mannssjåvinistisk gris, som til tider er morsom og til tider litt usmakelig. Oppdateres daglig, men ikke med så mange nye saker. Har ofte de saftigste og flaueste bildene.

Heather og Jessica står bak Go fug yourself som har det herlige slagordet «Fugly is the new pretty». (Fugly er en forkortelse for fucking ugly, veldig sjarmerende.) De har faktisk vunnet to priser for bloggen sin, blant annet en pris for beste underholdningsorienterte blogg. Siden inneholder mindre flatterende bilder av kjendiser sammen med frekke og morsomme kommentarer. De deler villig ut tips og råd til de som har krysset over grensen fra «Ugly» til «Fugly».

Laineygossip.com skrives av grundige Lainey, en selverklært «smuthound», omtrent en gang i uken. Her er artiklene lengre og bildene mindre. Hun siteres i blant av de andre bloggerne som den som overraskende ofte får med seg den «riktige» sladderen.

Hvis du derimot vil se masse bilder kan Just Jared eller Egotastic! være siden for deg. Her finner du bildegallerier til omtrent hver eneste sak. Egotastic! er noe enklere å navigere seg rundt på og du finner lett fram til saker om akkurat den kjendisen du elsker å elske eller hate.

Så kan det kanskje diskuteres om det i det hele tatt er særlig kult å bry seg så mye om hva et vilt fremmed menneske hadde på seg i går, hvor hun shoppa eller hvem som klina med hvem, men hekta er vi vel uansett.

Bloggene i artikkelen er bare et lite utvalg av det du finner i Startsidens kategori Kjendiser . Startsidens katalog oppdateres kontinuerlig, og kommer du over andre gode sider, send oss gjerne et tips.

Mer i Neste Klikk:

Showbiz

Mer på Startsiden:

Underholdning Skuespillere
Arister og band


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus