Rekordpopulær harryhandel

Det er ingenting som tyder på at det med det første skal bli mindre populært å harryhandle. Flere nordmenn enn noen gang før handler nå alkohol, kjøtt og andre varer i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): En fersk rapport fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), viser at hele 38 prosent av befolkningen har vært på grensehandel i 2006, skriver Nationen. Vi reiser over grensa drøyt fire ganger i året for å handle kjøtt, alkohol, tobakk og godterier.

Det er få forskjeller på folk som reiser til Sverige for å handle, bortsett fra én ting, nemlig politisk standpunkt. Tallene viser nemlig at det er flest av Fremskrittspartiets sympatisører som drar på grensehandel.

- Det er to grunner til det. Det ene er at dette er en protest mot norsk landbrukspolitikk og avgiftspolitikk. Det andre er at tobakk og snus er en viktig vare i grensehandelen, og at det er flere Frp-sympatisører som snuser og røyker enn andre, sier SIFO-forsker Randi Løvik.

Personvernpolicy