Meny

Rekordpopulær harryhandel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ingenting som tyder på at det med det første skal bli mindre populært å harryhandle. Flere nordmenn enn noen gang før handler nå alkohol, kjøtt og andre varer i Sverige.

Oslo (NTB): En fersk rapport fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), viser at hele 38 prosent av befolkningen har vært på grensehandel i 2006, skriver Nationen. Vi reiser over grensa drøyt fire ganger i året for å handle kjøtt, alkohol, tobakk og godterier.

Det er få forskjeller på folk som reiser til Sverige for å handle, bortsett fra én ting, nemlig politisk standpunkt. Tallene viser nemlig at det er flest av Fremskrittspartiets sympatisører som drar på grensehandel.

- Det er to grunner til det. Det ene er at dette er en protest mot norsk landbrukspolitikk og avgiftspolitikk. Det andre er at tobakk og snus er en viktig vare i grensehandelen, og at det er flere Frp-sympatisører som snuser og røyker enn andre, sier SIFO-forsker Randi Løvik.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus