Meny

Norge Rundt i lokalpressen (5)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sel skapte problemer under fiskefestival, Ytre Enebakk får frukt- og grønt-butikk og fireåring svelget jernkrok. Her er noen lokalnyheter fra uken som gikk.


Det finnes mange gullkorn i lokalpressen som ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Her er noen eksempler fra uken som gikk.

Fireåring svelget jernkrok

(Foto: Faksmile fra Romerikes Blad)(Foto: Faksmile fra Romerikes Blad)

Christoffer (4) fant en krok da han ryddet rommet sitt. Den puttet han i munnen, og vips var den i magen, skriver Romerikes Blad. Da moren til den lille gutten forstod hva som hadde hendt bar det på sykehuset i ambulanse. Der kunne legene lettet konstatere at kroken hadde kommet seg gjennom spiserøret og ned i magen uten å gjøre noe alvorlig skade. Legene vurderte å fiske kroken ut gjennom spiserøret, men bestemte seg for å satse på at den kom ut på normal måte.

Etter en natt på overvåkingen ble Christoffer derfor sendt hjem med beskjed om å spise mye hvetebakst for å holde avføringen fast. Ellers var det bare å vente og håpe på det beste. Og det gikk heldigvis bra med den lille gutten. Etter flere nervøse dager kom kroken endelig ut på naturlig måte søndag ettermiddag.


Eksotisk frukt og grønt på senteretNå blir det mulig å kjøpe eksotisk frukt og grønt i Ytre Enebakk, melder Enebakk Avis. På Vågsenteret har det nemlig åpnet en ny type butikk, som aldri har vært på senteret før; en egen frukt- og grønt-butikk. Våg frukt og grønt drives av Yusuf Demirbas fra Lørenskog, som har tatt med seg butikk-konseptet fra Sandakersenteret i hovedstaden.

Innehaveren er selv kokk, så han har mange spesielle matvarer i butikken sin og kommer gjerne med anbefalinger om hva man kan lage til middag. Og butikken har fått en «flying start»: - Jeg er veldig godt fornøyd med salget hittil, sier Yusuf Demirbas til Enebakk Avis.


Steinkobben ville ha laksen


(Foto: Faksmile fra Finnmarken)(Foto: Faksmile fra Finnmarken)

Kobben er i ferd med å skape uro for fiskerne i Tanaelva, skriver Finnmarken. Under laksefestivalen i Utsjok sist lørdag så en av fiskerne, Antti Niilllas Länsman, det han trodde var badende mennesker. Ved nærmere øyensyn skjønte han at det var sel, nærmere bestemt steinkobber, det dreide seg om. Kobben var ute etter laksen, men fiskeren rakk akkurat å berge fangsten opp i båten.

Steinkobbene ble et problem under fiskefestivalen. Der de dukket opp, forsvant fisken fort, skriver Finnmarken videre. Selene ble observert stadig høyere oppe i elva, og det antas at det er snakk om ungdyr, ettersom at de ikke var skye i det hele tatt.

Bjørn er elvas konge


Mens elgen er skogens konge, er det Bjørn som er kongen i elva. Da er det ikke snakk om rovdyret bjørn, men om storfiskeren Bjørn Bjølgerud. 62-åringen har alene tatt fem prosent av laksefangsten i Hokksund i år, melder Bygdeposten.

Bjølgerud har fått åtte fisk på til sammen 88,4 kilo. Den største veide 15,8. På spørsmål om hvordan han får det til, svarer fiskeren at han tilbringer mange timer i elva. Fra midten av mai til midten av juni var han i elva i snitt 15-18 timer hver dag. Nå ligger Bjølgerud i hardtrening til laksefestivalen i Hokksund 5. august, en festival han vant i 1986.

- Det hadde vært skikkelig moro om jeg klarte å bli den første som har vunnet festivalen to ganger, sier storfiskeren til Bygdeposten.


---


Har du tips om en god historie fra din lokalavis. Send inn til magred@startsiden.no.

Mer på Startsiden: Lokalnyheter


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus