Meny

Engelsk Jimmi på norsk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fleire veker etter premieren, blir no den norske animasjonsfilmen «Slipp Jimmi fri» sett opp med norsk tekst. Men berre i dei store byane.

(NPK):- Vi ønskjer sjølvsagt at også landets over ein halv million hørselshemma skal få sjå denne filmen som vi er veldig stolte av, seier produsent Lars Hellebust i Storm Studio, produsenten bak filmen.

Hellebust seier at planen var å få teksta filmen til premiera i mai, men at det vart vanskeleg på grunn av tida. Prislønte og kritikarroste «Slipp Jimmy fri» er snart sett av 200.000 kinogjengarar.

Jon Solberg i Hørselshemmedes Landsforbunds ungdom (HLFU) synest dette er eit supert initiativ frå produsenten, men meiner slik teksting bør vere sjølvsagd.

- Alle norske filmar bør bli teksta. Det dreier seg om at vi som er hørselshemma skal ha same tilgang til norsk kultur som andre, meiner Solberg. (NPK)

Les meir nynorsk i Neste Klikk:


Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus