Sloss med tiger for å redde mannen

Væpnet med en åre reddet en kvinne i Bangladesh mannen sin fra gapet på en tiger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: SR Eyes flickr.com/photos/sreyes/170118743/)(Foto: SR Eyes flickr.com/photos/sreyes/170118743/)

Her i nord må vi kanskje regne med å slåss mot mygg og knott når vi er på fisketur. Selv om det kan være irriterende nok er det ingen ting i mot hva fiskere i Bangladesh angripes av.

Da ekteparet Nazma Akhter (18) og Anwarul Islam (25) fisket etter reker søndag, ble de nemlig angrepet av en bengalsk tiger i utkanten av Sunderban-jungelen, skriver Independent Online.

Og selv om dette høres enestående ut, er det ikke det. Årlig blir rundt 20 mennesker drept av tigere i Bangladesh.

Enestående var derimot motet den unge kvinnen viste da tigeren bet mannen hennes i kneet og dro han inn mot jungelen. Væpnet med en åre fra fiskebåten gikk hun til motangrep på tigeren.

Ifølge lokalt politi klarte Nazma Akhter å holde tigeren i sjakk i hele ti minutter ved å slå den gjentatte ganger med åren. Til slutt kapitulerte tigeren og trakk seg tilbake til skogen, uten byttet.

Takket være heltedåden utført av hans kone slapp Anwarul Islam unna med bare mindre skader.

Forrige uke mistet to kvinner livet etter å ha blitt angrepet i samme område. Det er fiskere, honningsamlere og trearbeidere som arbeider i den 5 800 km² store Sunderban-jungelen, som er mest utsatt for de aggressive tigrene.

Mer om bengalske tigere:

Bengalske tigere er fullvoksne i 2-3 års alderen. Hantigeren kan bli 200-230 kilo tung og opp til 3 meter lang. Huntigeren veier 130-170 kilo og blir opp til 2,5 meter lange.
Den oransje-brune fargen med svarte striper er ikke bare å finne på tigerens pels, men også på huden.

Les mer om den bengalske tigeren her.

Personvernpolicy