«Bøddel» drept av russerne

Den tsjetsjenske krigsherren Sjamil Basajev er drept, ifølge sjefen for den russiske sikkerhetstjenesten. Basajev var Russlands mest ettersøkte mann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tsjetsjenske opprørslederen Sjamil Basajev er drept. Basajev ble regnet som Russlands mest ettersøkte mann, og han tok blant annet på seg ansvaret for Beslan-massakren i 2004.Den tsjetsjenske opprørslederen Sjamil Basajev er drept. Basajev ble regnet som Russlands mest ettersøkte mann, og han tok blant annet på seg ansvaret for Beslan-massakren i 2004.

Moskva (NTB-AFP): Basajev, som anklages for å ha stått bak en rekke terrorangrep mot Russland, skal ha blitt drept sammen med flere andre tsjetsjenske opprørere.

Sjefen for den russiske sikkerhetstjenesten, Nikolaj Patrusjev, har underrettet president Vladimir Putin om drapet på Basajev, og Putin kaller drapet en rettferdig straff for tidligere angrep mot Russland, melder russiske nyhetsbyråer.

Basajev tok blant annet på seg ansvaret for massakren ved en skole i Beslan i 2004, der mer enn 330 mennesker ble drept.

Personvernpolicy