Meny

Kineser i trøbbel etter Barbie-kjøp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kinesisk familiefar ble til slutt så lei av gnålet fra datteren, at han gikk ut og kjøpte tjue Barbie-dukker til henne. Det ga ikke fred i heimen, for mannens hustru skjelte ham umiddelbart ut for


Beijing (NTB-Reuters-AFP): Ektemenn og fedre i mange vestlige land, kanskje til og med i Norge, vil kjenne seg igjen i denne skildringen av livet mellom barken og veden. Den ikke navngitte kineseren i Barbie-klemma har deres fulle og udelte sympati.

- Mannen var så desperat etter å gjøre datteren glad, at han brukte 5.000 yuan (3.900 kroner) på ti nye skolesekker og tjue Barbie-dukker. Datteren ble så forskrekket at hun sluttet å mase om flere gaver, skrev nyhetsbyrået Xinhua denne uken.

- Men kvinnen ble forbannet over at han hadde kastet bort så mye penger. Så sint var hun, at hun truet mannen med skilsmisse, het det i meldingen som verken inneholdt opplysninger om familiens navn eller bosted.

Barbie-krangelen i den kinesiske familien kan kanskje betraktes som et luksusproblem. Den må ses i lys av en voldsom økonomisk utvikling, der for eksempel vestlige bilkonserner som General Motors og Volkswagen nå opplever sterk etterspørsel etter sine produkter.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus