Norge Rundt i lokalpressen (4)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ivrig snegledreper i Meland, lykkelig undulateier i Stjørdal og suksessfulle knottfeller på Gulating. Her er noen lokalnyheter fra uka som gikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Det finnes mange gullkorn i lokalpressen som ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Her er noen eksempler fra uken som gikk.

Knottfellene er ein suksess


Knotten ble ikke noen plage for den store 4H-leiren på Gulatinget sist helg. Arrangøren mener at utplassering av knottfeller og god drenering har gjort susen. I fjor var nemlig et femtentalls knottfeller satt opp rundt tusenårsstedet på Gulating. Og ved hjelp av brennende propangass og et luktmiddel blir de små fluene lokket i fella. På de siste seks ukene har utstyret tatt knekken på over en million knott. Driften av knottfangerne koster rundt 40 000 skattekroner i året, men prosjektleder for tusenårsstedet Gulatinget, Anne-Karin Misje mener utstyret er vel verdt pengene, skriver Firda.


Ingunn Walde har knertet over 11.500 snegler hittil i år. Bildet hentet fra Strilen.Ingunn Walde har knertet over 11.500 snegler hittil i år. Bildet hentet fra Strilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Har tatt 20.000 brunsniglar


Toppsaken i nettavisen Strilen handler om Ingunn Walde i Meland som i fjor gjorde kål på minst 9000 brunsnegler i hagen sin. Og synes du dette tallet var imponerende høyt, vil det kanskje glede deg å høre at hun i år allerede har knertet 11.500 snegler. Hver kveld når solen går ned, legger Ingunn Walde ut på tokt bare utstyrt med pølseklype og en bøtte med varmt vann, for å få bukt med sin verste fiende, brunsneglen.
- Den ødelegger hagen min, og er overalt. Den er vemmeleg, motbydelig, ekkel og umulig å bli kvitt, sier hun til Strilen. Ifølge avisen kommer Ingunn til å fortsette med å drepe sneglene så lenge de er i hagen. Dermed ser det ut til at hun må holde på en stund til. Hver brunsnegle legger nemlig mellom tre hundre og fire hundre egg i løpet av sommerhalvåret.


Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spilte så naboene flyktet


Naboene orket ikke å høre mer på musikken til Hakadal-mannen og flyktet fra sine hjem onsdag kveld. Da hadde 24-åringen allerede fått skarpe advarsler om å tone ned spillingen, og politiet hadde beslaglagt vitale deler av stereoanlegget hans. Men natt til torsdag hadde den musikkglade mannen skaffet seg ekstrautstyr, og lyden var verre enn noen gang, skriver Romerikes Blad. Dermed rømte naboene stedet, og politiet ble tilkalt for å pågripe mannen, slik at han kunne sove ut i fyllearresten.


Artikkelen fortsetter under annonsen

Traff søstre for første gang


Gladsak fra Agderposten, som bringer historien om 64 år gamle Gerd Holåsen fra Fevik som i går fikk møte sine to søstre fra Tyskland for første gang. Og det er rene Tore på Sporet-fortellingen avisen kan bringe, der Gerd vokste opp i Norge, og hennes to halvsøstre vokste opp i Tyskland, uten å ha kontakt med hverandre. Familien Gerd ble adoptert inn i hadde ingen barn fra før, dermed har hun vært enebarn helt til nå. Søstrene forstår hverandre ganske godt tross språkbarrieren, men Gerd har nå bestemt seg for å gå på tyskkurs, og Regina og Erika vil prøve å lære seg norsk.


Undulat rømte, men kom tilbake igjen. Faksimile fra Stjørdalens Blad.Undulat rømte, men kom tilbake igjen. Faksimile fra Stjørdalens Blad.

Lang flytur endte godt


Hun hadde nesten gitt opp håpet, Camilla Knutsen, da den årsgamle undulaten hennes Beauty plutselig rømte fra buret sitt i Stjørdal. Men et par dager etterpå ble undulaten funnet på en gård to mil unna. Det var en frekk skjære som var årsaken til undulatens rømningsnummer. Mens Camilla og samboeren var inne i stua, klarte skjæra å åpne et lokk på burets matskål. Dermed åpnet burdøra seg, og veien var klar for Beauty. Derfra blir det mye fram og tilbake i en lang og omfattende historie Stjørdalens Blad bringer i detalj. Men da fuglen endelig dukket opp igjen, var det ingen som var gladere enn Camilla. - Men nå blir det ikke noen lengre turer på ei stund, i hvert fall ikke på egne vinger, sier den glade fuglemoren.

---


Har du tips om en god historie fra din lokalavis. Send inn til magred@startsiden.no.