Regjeringen vil vrake Odfjell som Statoil-styreleder

Regjeringen har ifølge VG bestemt seg for å vrake Johan Fr. Odfjell som ny styreleder i Statoil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johan Fr. Odfjell vil ikke kommentere saken. (Arkivfoto Lise Åserud/SCANPIX)Johan Fr. Odfjell vil ikke kommentere saken. (Arkivfoto Lise Åserud/SCANPIX)

Oslo (NTB): Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) ønsker at Statoils valgkomité foretar en ny vurdering av Odfjells kandidatur, skriver VG.

Tidligere olje- og energiminister Marit Arnstad (Sp) peker seg ut som en klar erstatter for Odfjell, skriver avisen videre.

Det skal ha vært LO-leder Gerd-Liv Valla som mandag ga klar beskjed til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) om at han bør velge en annen enn Odfjell.

Enoksen vil ikke si rett ut at valgkomiteen bør finne en ny kandidat. Men han viser til sterke reaksjoner mot Odfjell.

- Reaksjonene som har kommet, er ytterst uheldige for Odfjell, som har opptrådt på en svært ryddig måte i denne prosessen. Det er heller ikke heldig for selskapet at det blir slik støy. Men jeg legger til grunn at valgkomiteen har gjennomført en grundig prosess, og vi har valgt å forholde oss til valgkomiteen, sier Enoksen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus