En ond dataånd fra helvete

Det finnes dem som tror på spøkelser. Det sies at vi alle har vår egen skytsengel som passer på oss, som en usynlig livvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg har også begynt å tro, selv om min tro hverken inkluderer gode feer eller andre noksagter med rederlige hensikter ...

Personlig forfølges jeg av en ond dataånd fra det innerste helvete. Hver gang jeg nærmer meg en datamaskin, oppstår uforklarlige problemer og feil som knapt nok er beskrevet tidligere i verdenssammenheng. Hver eneste feil som oppstår på min datamaskin, er den eneste i sitt slag i hele verden.

- Men i svarte - hva er nå dette, sier jeg kanskje, samtidig som jeg aner en lydløs, ond latter bak skulderen min.

I går, for eksempel, satta jeg opp en en PC med et lydkort, som jeg igjen koblet et keyboard til. Jeg fulgte brukermanualen for lydkortet, keyboardet og PC-en. Jeg kobler, monterte og konfigurerte nok til at moren min ville lyst opp av stolthet.

Jeg hentet til og med frem hustegningene og kommunens reguleringsplan for nærmiljøet, samt Odelstingsproposisjonen

Ot.prp. nr. 80 (2005-2006)

. Ingenting fungerte. Jeg har fulgt hver en eneste monterings- og bruksanvisning i hele verden til punkt og prikke.

Så nå sitter jeg her med en korrekt konfigurert PC, et lydkort som fungerer utmerket, samt et perfekt keyboard. Alle disse er koblet sammen helt etter boka. Men det fungerer altså ikke.

Mine innerste følelser uttrykt gjennom et bildeMine innerste følelser uttrykt gjennom et bilde

Jeg har ringt venner, venners venner, Gud, mamma, support, margarinprodusenter, samt tørrfiskeksportører. Ingen, ingen kan hjelpe. Dataekspertene klør seg i hodet, og spør: «Har du prøvd å boote?»

Hva kan en stakkars mann gjøre? Alle feilene mine har gjort at jeg har fått en egen «konto» hos blant annet Microsoft. Hver gang jeg har hatt en feil, sender jeg inn en feilbeskrivelse. Denne arkiveres under kategorien «Ekstremt sjeldne og usannsynlige feil, men mest sannsynlig en tullehenvendelse», som legges på support-sidene. Jeg tror jeg har til gode å bli hjulpet.

Jeg har hørt rykter om at jeg nevnes i de årlige julebordtalene hos DELL, som en kuriositet.

Som den innovatøren man er når det gjelder dataproblemer og feilmeldinger, har jeg overfor de store it-firmaene foreslått at de skal sette av en mann som bare skal jobbe med meg. Det vil si, jeg sendte en e-post, men da fikk jeg følgende feilmelding:

Heldigvis opplyser Outlook om at feilen heter

0x800CCC0D

, for denne feilen er jo kjempelett å fikse (sic).

Finnes det ikke et land som kan invadere Microsoft og erstatte de ansatte med folk som vil vårt beste, på samme måte som de har gjort i Irak?

Denne artikkelen er en kommentar, og inngår i artikkelserien «Bare Stein». De 10 siste artiklene i serien:


Barn uten rettssikkerhet
Jeg er positiv og løsningsorientert
Idealismens trange kår i politikken
Karita & jeg
Du og jeg er enkle
17. mai - en bisarr greie
Telefonsalg bør ikke forbys
A drug looking for a market
Møkkamannen Berlusconi
Streikerett til besvær

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus