Radiokanal for hunder

En thailandsk hundesalong lanserer verdens første online radiostasjon for hunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voff, hvis jeg tisser her kanskje jeg får skrudd på radioen da? (Foto: noswonky.com)Voff, hvis jeg tisser her kanskje jeg får skrudd på radioen da? (Foto: noswonky.com)

I en verden der hunder behandles mer og mer som mennesker, burde det vel ikke overraske stort at spesialtilpasset underholdning for de firbente nå er kun ett klikk unna.

En thailandsk hundesalong har nemlig lansert verdens første online radiostasjon for hunder.

Hjernen bak prosjektet er salonginnehaver Anupan Boonchuen, som sier han fikk ideen fordi han gjennom sitt virke har sett hvordan musikk har en positiv innvirkning på de firbente.

Nettradioen på dogradiothailand.com skal servere musikk hele døgnet til glede for menneskets beste venn.

Ulende DJ


I startfasen vil hundene hovedsakelig få høre thailandsk popmusikk på kanalen, men ifølge Boonchuen skal tilbudet utvides med en egen DJ etter hvert.

DJen skal snakke til hundene på thailandsk og oppmuntre hundepublikumet sitt til å reagere.

- Klokken 9.00 vil vi ha et hilse-show, der vi vil gjenta «sawasdee» (hallo) igjen og igjen. I noen tilfeller vil hundene reagere på dette med å løfte begge potene, i andre tilfeller vil de løfte en pote. Det kommer an på hvordan trening hundene har, forklarer Boonchuen.

Ifølge ananova.com vil det stilles strenge krav til potensielle hunderadio-DJer; ett av hovedkriteriene er selvfølgelig at vedkommende er flink til å bjeffe.

- DJene må kunne lage forskjellige lyder, som passer til musikken de spiller. Hvis vi spiller en rolig sang kan vi få DJen til å ule, fordi hunder også uler når de hører triste lyder, forteller Boonchuen videre.

P4bent?


Da det vil gå i thailandsk musikk og tale på radiokanalen er det tvilsomt at interessen for Dog Radio Thailiand blir særlig stor blant norske hunder.

Men kanskje slenger hundeentusiaster her til lands seg på bølgen og lanserer P4bent? Fido venter i spenning.

Mer i Neste Klikk

Å, for et hundeliv
Bakeri for bikkjer

Personvernpolicy