Virkelighets-tv som virkelig engasjerer

Lei av «Big Brother»? Prøv det nyeste innen virkelighets-tv - nemlig ørne-reality.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Mens de pr-kåte deltagerne i «Big Brother» gjør sitt beste for å underholde seerne, har vi funnet to andre virkelighetsstjerner som bare ved å være seg selv, klarer å engasjere hele ti millioner seere.

Stjernene holder til i Canada, men når ut til publikum over hele verden. Og hovedpersonene? Herr og Fru Hvithodet Havørn.

Ørneparet er vordende foreldre og på et live webcam kan hele Internett-verden følge deres daglige gjøren og laden i fuglereiret.

Mannen bak kjempesuksessen er 73-åringen Doug Carrick, som for 18 måneder siden fikk tillatelse fra myndighetene til å installert et kamera ved redet, ifølge ananova.com

Til å begynne med nøyde Carrick - som har observert fugler i nærmiljøet i 14 år - seg med å få bildene på sin tv-skjerm. Etter hvert lagde han videoopptak av de beste øyeblikkene som han viste til biologer. Imponert av hva de hadde sett, tilbød biologene så å koble videokameraet til Internett. Siden den gang har nettsiden «Eagle Eye» fått over 100 millioner treff.

Ekte drama, ekte engasjement


Tross i at elskovsakten er utført for denne gang, er det mye dramatikk i dette «huset». Ørneparet har allerede mistet et par ørneunger, og nå i «sesong 2» er antallet egg redusert fra to til ett. Det er snakk om ekte drama altså, og med det følger ekte engasjement.

Debatten går følgelig hett på nettsidens forum: Hva skjedde med egget som forsvant; ble det ligget i stykker av en overvektig mamma? Falt det ut av redet under et vaktskifte? (Nei, det ble ikke stemt ut.) Og hvordan vil det gå med det ene gjenværende egget? Kan man se antydninger til sprekker i skallet? Vil det klekke og vil ungen klare seg?

Med på kjøpet får du ørneskrik, fuglekvitter og bølgeskvulp. Dette slår altså reality-såpe med solariumsbrune, silikoninfiserte bimboer langt ned i støvlene.

Men vær obs, du kan fort bli hektet. Eller burde vi kanskje si hekket?

Personvernpolicy