- Bankene fremmedgjør eldre kunder

700.000 eldre her i landet bruker ikke nettbank. Norske banker fremmedgjør sine egne kunder, mener Steinar Mediaas, generalsekretær i Seniorsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en undersøkelse som TNS Gallup har gjort for Sparebankforeningen, er det 700.000 eldre mennesker her i landet som ikke bruker nettbank.

Tallene viser at 58 prosent av folk over 60 år ikke bruker nettet. Enda færre benytter nettbank. 70 prosent av dem over 60 år har ikke nettbank. De skiller seg dermed fullstendig fra befolkningen sett under ett, hvor 79 prosent bruker nettet og 66 prosent har nettbank.

Særlig er det de eldre over 67 år som holder seg unna datamaskinene. 26 prosent av dem bruker nettet, og bare 16 prosent av dem er kunder i nettbankene.

- Den store forskjellen innad i gruppen 60 pluss henger sammen med om man har en tilknytning til arbeidslivet, sier Arne Hyttnes, administrerende direktør i Sparebankforeningen til Aftenposten.

Hyttnes mener ikke at de få eldre nettbrukerne er grunn til å bekymre seg. Han hevder at bankene har tradisjon for å ta spesielt vare på sine eldre kunder. (©NTB)

Personvernpolicy