Tenk som slanke

Istedenfor å misunne slanke personer rundt deg, prøv heller å oppføre deg som en. For da kan kiloene rase av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen er levert av

mozon.no

og skrevet av journalist Karoline Steenbuch

Hvor mange ganger har du gått ned shoppinggaten og sett på en annen person og tenkt: Den kroppen skulle jeg hatt! For ikke å snakke om personer du seg på TV.

Vi kvinner kunne simpelthen dødd for å få kroppen til Angelina Jolie eller Sharon Stone

.

(Foto: mozon.no)(Foto: mozon.no)

Men du trenger heldigvis ikke å gå så drastisk til, for dette kan du faktisk gjøre noe med! Følger du vanene til slanke personer kan kiloene både rase av og du kan få en kropp som likner mer på deres. Her er hemmeligheten.

Spis samme mat som slanke


Slanke kvinner spiser mat som inneholder mye vann, som frukt, grønnsaker, og vannbaserte supper og stuinger, ofte kokt med helkorn. Dette vil gjøre deg mett på få kalorier. Flere av disse matsortene inneholder dessuten mye fiber,

som har en mettende effekt

.

Begynn måltidet med en suppe eller en salat, som mange slanke gjør. Da vil du spise mindre av den kaloririke maten som resten av måltidet består av.

Hopp ikke over måltider

Når du er skrubbsulten er det mye lettere å overspise. Slanke personer holder ofte vekten nede ved å spise regelmessig og holde sulten under kontroll. Så når du ser en slank person spise lunsj, så bidrar det faktisk til å holde vekten nede.

Dropp ikke frokosten

Du har hørt det før, men vi forteller deg atter en gang:

Frokost er dagens viktigste måltid

. Dine slanke venner spiser mest sannsynlig frokost. En studie nylig publisert i tidsskriftet Journal of the American Dietetic Association viser at mennesker som spiser frokost har mindre risiko for å bli overvektige enn de som hopper over måltidet.

Små porsjoner


Slanke personer pleier ofte å påse at tallerkenen hovedsakelig består av frukt, grønnsaker og magre proteiner. De forsøker også

å begrense mengden mat

de spiser enten ved å holde seg til en servering eller bruke mindre tallerkener enn vanlig.

Sitter ikke stille


Slanke som kaller seg

sofagriser

pleier å bevege seg mer enn overvektige som bruker samme synonym om seg selv. Så rør litt på deg når du kan. Hver eneste kalori du brenner teller!

(Mozon 03/04/06)

Personvernpolicy