Engelsk mamma redd for erter

En engelsk mamma skal gjennomgå terapi for å kurere sin frykt for erter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Kjære Louise Arnold. Om du skulle stikke innom denne artikkelen, ikke titt på dette bildet.Kjære Louise Arnold. Om du skulle stikke innom denne artikkelen, ikke titt på dette bildet.

Louise Arnold flykter fra restauranter dersom hun ser erter på tallerkenen, og blir nervøs og stresset om hun ser de grønne små grønnsakene på supermarkedet.

Nå skal den 35-årige mammaen fra Cheltenham få terapi i et engelsk TV-show kalt Phobias i et forsøk på å kurere den irrasjonelle frykten hennes, som startet da hun fødte datteren Chloe for fem år siden.

- Jeg må få gjort noe med denne frykten, for nå klarer jeg ikke engang være i samme rom som erter, sier hun til nyhetstjenesten Ananova.

- Jeg kan ikke engang besøke den lokale pub'en min lenger ettersom de har erter på menyen der. Jeg drømmer om å leve et normalt liv, og kunne gå inn på en pub for å ta en drink.

Louise Arnold får i hvert fall ikke så mye sympati fra vennene sine, som nylig kjøpte henne en t-skjorte med påskriften «Give peas a chance».

Fobier vanligere enn vi tror


Historien om Louise Arnold er slett ikke så unik som du kanskje tror. Visst er det spesielt å være redd for erter. Men forskere antar at nærmere 500 000 nordmenn vil få en eller annen form for fobi i løpet av sin levetid.

Frykt for tannlege, edderkopper og trange rom er nok fortsatt mye vanligere enn frykt for erter. Men Louise Arnold er ikke alene om å ha en irrasjonell frykt for mer sære ting.

Et besøk på den amerikanske nettsiden The Phobia List (som i år fyller hele ti år på nettet) viser at det nesten ikke er den ting det ikke går an å ha fobi for. Eller hva sier du for eksempel til disse snodige fobiene:

Aulofobi

- frykt for fløyter

Eremofobi

- frykt for å være seg selv

Epistemofobi

- frykt for kunnskap

Kromatofobi

- frykt for farger

Kronofobi

- frykt for tid

Levofobi

- redsel for ting til venstre for kroppen

Leukofobi

- frykt for fargen hvit

Noctifobi

- frykt for natten

Novercafobi

- frykt for stemødre

Lachanofobi

- frykt for grønnsaker

Geliofobi

- frykt for latter

Kinesofobi

- frykt for bevegelse

Germanofobi

- Redsel for Tyskland og tysk kultur.

Fobofobi

- frykt for fobier

Her finner du resten av fobiene