Dyr som får deg i godt humør

Her er dyrene du burde få på resept dersom humøret er dårlig en dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Svart sky over hodet? Vasser du i eder og galle? Har ikke dagen blitt helt som du hadde tenkt deg? Med disse dyrene i nærheten er det umulig å være sur.


Latterfugl


Lei av sure kollegaer som ikke ler av vitsene dine? Skaff deg en australsk kookaburra.

Denne spøkefuglen er muligens kjedelig å se på, men til gjengjeld legger den ikke vingene imellom om det er snakk om å le. Da ler den høyt og ukritisk av nær sagt alt som skjer. Med andre ord er du alltid sikret godt humør med en latterfugl i nærheten. For som vi alle vet er det få ting som smitter så mye som latter og plystring (i hvert fall om vi ser bort fra fugleinfluensa og gjesping).


Maursluker


Maur er et eksempel på dyr som kan få deg i dårlig humør. Og hva er da vel bedre enn et dyr som får deg i godt humør ved å fjerne dyret som fikk deg i dårlig humør i utgangspunktet?

Elendig forklart, men det er altså maurslukeren vi tenker på. Og den er det ingenting elendig med. Den er sjarmerende, nyttig og ser fryktelig morsom ut. I hvert fall når den står på to ben, slik som den til høyre. Da ligner den nesten på utenomjordiske Alf.

Men om den er like kvikk i kommentaren vet vi ingenting om.


Kameleon


En kameleon er det perfekte dyret for alle som liker gjemsel eller utfordringer av typen «Finn Willy». Det er nemlig ikke uten grunn at man gjerne svarer «hvor da?» når folk spør om du vil titte på kameleonen deres.

Men et dyr som skifter farge etter omgivelsene kan umulig være kjedelig. Det blir jo omtrent som å ha et nytt dyr for enhver anledning. Bare prøv å plassere den på toppen av morsomme ting. Sjakkbrett, for eksempel. Eller på toppen av et ukeblad eller bestemors baderomstapet. Den som ser dyret får ekstrapoeng.


Surikater

Surikatene er godt kjent fra naturprogrammer i beste sendetid, hvor de skaper begeistring hos seerne ved å stikke hodet opp rundt omkring i sørlige Afrika. De søte, små og sosiale surikatene kalles også for jordhund, som forsåvidt er forvirrende, ettersom de verken er hund eller katt, men en type mårdyr som ikke må forveksles med suketter eller sukat.

Surikatene går for å være svært sympatiske, omsorgsfulle og påpasselige med vakthold. Dermed er de også det perfekte dyr å invitere hjem som barnevakt. Slik at du selv kan dra ut for å ha det gøy. Dessverre er surikatene også veldig søvnige dyr, så bli ikke overrasket om surikaten ligger og sover når du kommer hjem.


St. Bernhardshund


Denne godmodige hunden gir begrepet «afterski» nytt innhold. Den kommer nemlig med cognac i bakken når du trenger det mest. Og det er ikke til å komme forbi at humøret ofte stiger når spriten kommer på bordet.

St. Berhardshunden er altså det perfekte dyret å ta med på nachspiel eller vorspiel. Kan vi også anbefale at andre dyr får en beholder med drikke rundt halsen? Bare tenk deg hvor gøy det kunne ha vært i skogen om elgene dukket opp med akevitt.


Brasiliansk turne-frosk

Frosker generelt kan vekke litt ymse reaksjoner hos oss mennesker, men det er umulig ikke å bli sjarmert av denne frosken som vi i mangel på andre navn har valgt å kalle for brasiliansk turne-frosk, først som sist.

Har du sett noe så snodig før? Vi må jo bare trekke på smilebåndet. Jeg ser heller ikke bort fra at den hopper og tar salto også. Som frosker flest.


Les også:

Søte babydyr
Dyr som trenger en klipp
Dyr som er søte
Dyr som er slemme
Dyr som er tøffe
Dyr som bør skjerpe seg
Dyr som hører julen til
Dyr som overdriver
Dyr bare en mor kan elske
Dyr som er gode venner
Dyr som skuffer
Nusselige dyr