Milosevic døde av hjerteinfarkt

Obduksjonen av Jugoslavias og Serbias krigsforbrytertiltalte tidligere president Slobodan Milosevic viser at han døde av hjerteinfarkt. Men flere prøver må til for å avgjøre hva som utløste infarktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haag (NTB-Reuters-AFP):

Etter obduksjonen som ble gjennomført søndag, mottok FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia en kort oppsummering av resultatet, der patologene fastslår at Milosevic døde av et hjerteinfarkt, skriver FNs krigsforbryterdomstol i en pressemelding.

Det ble påvist at han led av to typer hjertefeil som bidro til infarktet. Likevel er det ennå for tidlig å utelukke at Milosevic ble forgiftet, sa en talskvinne for domstolen.

- Det er for tidlig å nå fram til noen form for konklusjon. Undersøkelsene fortsetter, og vi venter ikke en endelig rapport før om et par dager, sa Alexandra Milenov på spørsmål om han kan ha blitt forgiftet, slik hans advokat hevder.

Milenov sa at en toksikologisk undersøkelse som krigsforbryterdomstolens president Fausto Pocar har gitt ordre om, er i gang.

Den 64 år gamle Milosevic hadde hjerteproblemer som ofte førte til forsinkelser i rettssaken mot ham for folkemord og krigsforbrytelser.