Jenter vil ha mørk stemme

Jenter foretrekker George Clooney fremfor David Beckham når de skal finne far til sine barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken er levert av mozon.no og skrevet av journalist Jorunn Egeland

Har du følt deg tiltrukket av Barry Whites dype røst? Faller du pladask for Sean Connory når han forteller at han er James Bond? Og synes du Orlando Bloom er en uattraktiv fløtepus? I så fall er du ikke alene.

Kvinner vil ha barn med mørkrøstede menn.

Ikke barn med Beckham


Det er forskere ved St Andrews University i Storbritannia som har funnet ut dette, skriver Expressen. Når kvinner har eggløsning , og dermed er på sitt mest fruktbare, faller de for menn med mørke røster.

Kvinnene som deltok i studien ble testet i ulike faser av menstruasjonssyklusen. De fikk høre på ulike stemmer, og skulle bedømme hvor attraktive og dominerende de virket.

Før og etter eggløsningen lot kvinner seg sjarmere av feminine stemmer, som David Beckham.

Da de hadde eggløsning, var det mer maskuline menn som sto øverst på ønskelisten. Kvinnene ville helst ha barn med dem.

Av samme grunn ønsker fertile kvinner menn med maskuline ansikter.

Underbevisst ønske


Det er selvsagt ikke tilfeldig at kvinner faller for akkurat disse stemmene. Tidligere forskning har vist at mørke stemmer er et tegn på høye testosteronverdier - og dermed større fruktbarhet.

- Menn med attraktive stemmer har mer parringssuksess enn menn med uattraktive stemmer, sier forskningsleder David Feinberg til BBC News.

Amerikanske forskere publiserte en studie om stemmer i 2004. Den viste at folk med pen stemme debuterte tidligere seksuelt og hadde flere seksualpartnere enn andre. De hadde dessuten penere kropper, skriver Forskning.no.

Det er ikke bare menn som kan være sexy. Les hvordan kvinner blir sexy her.

Mozon, 3.3.2006