Musikk-klikk: Delaware

David Hasselhoff, svart skinntanga og en flykaptein med balla i klem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navn:


Delaware

(Foto: Hugo Lande)(Foto: Hugo Lande)


Aktuell med:


Ga mandag ut albumet «Lost In The Beauty Of Innocence», og har mottatt særdeles ujevne kritikker (Dagbladet , VG , Dagsavisen , BT).

- Hvordan vil dere beskrive musikken deres?


- Melankolsk mektig rock med litt islett av pop her og der.

- Hva var det som fikk dere til å begynne med musikk?


- Forskjellige ting, men de fleste av oss syntes det hørtes utrolig kjedelig ut å spille i band, så vi bestemte oss for å prøve. Det viste seg å være ganske morsomt.

- Utenom det, er jo det å ha en genuin interesse for musikk og et ønske om å lage musikk selv en viktig faktor.

- Hva er viktigst av tekst eller melodi, og hvorfor?


- Melodien kommer først til oss. Føles mer naturlig å skrive en tekst til en melodi enn melodi til tekst. Dessuten er vi mer ute etter å formidle følelser og uttrykk gjennom musikken, enn å trykke et budskap inn i hodene til folk. Og da blir det naturlig at melodien kommer i første rekke.

- Hvilken låt er dere mest fornøyd med og hvorfor?


- Vanskelig å svare på. Vi har forskjellige favoritter til forskjellig bruk. En live-favoritt, en kosekveld foran peisen-favoritt, en hot luvin-favoritt, og selvfølgelig en favoritt til morgengymnastikken.

- Hvorfor skal publikum kjøpe musikken deres?


- Fordi man kan drømme seg bort til musikken vår, hisse seg opp og hoppe rundt i stua, eller bare tømme i seg mengder med berusende drikke til den!

- Hvilket forhold har dere til nedlasting?


Morten: - Selv bruker jeg det til å lytte etter ukjente artister. Finner jeg noe jeg liker, så kjøper jeg skiva. Bruker man det slik, synes jeg det er greit. Men at folk kun laster ned musikk og aldri kjøper en skive, synes jeg er veldig synd. Det er tross alt folk som har brukt masse tid og penger på å lage et produktet, og da fortjener man å få litt tilbake hvis produktet slår an.

Bandet slapp sitt tredje album, «Lost In The Beauty Of Innocence» mandag 13. januarBandet slapp sitt tredje album, «Lost In The Beauty Of Innocence» mandag 13. januar

Richard: - Fint for spredning av musikken, men den har sine baksider også.

Joffe: - Det skal koste litt å gå til anskaffelse av musikk. Følelsen av å kjøpe og eie en plate en liker veldig godt, gir automatisk en bedre musikkopplevelse for lytteren. Gratis musikk, er som alt annet som er gratis; verdiløst... Det handler også om å støtte de bandene man liker og vil høre mer av. Det er langt ifra gratis å lage musikk!

Petter: - Hater folk som har hylla full av CD-R plater. Musikk lages for å selges.

- Hvis dere kunne utvide bandet deres med fritt valg av musikere, hva ville vært drømmebesetningen?


Morten: - Vi kunne trengt en keyboardist til live-jobber. Og da vil jeg valgt Roddy Bottum uten å nøle. Har nok noe med at fnm er mitt favorittband gjennom tidene….

Richard: - Han gitaristen i Manowar. Da kunne vi hatt noen feite gitarsoloer. Dessuten så har vi nesten likt image.

Joffe: - He, he.. Ja, ja, er det slik det skal være. Skvise meg ut til fordel for taxinakke-kongen i Manowar. Jeg ville nok valgt David Hasselhoff, da hadde vi garantert nådd ut til flere fans i Tyskland. Dessuten har han bred erfaring som badevakt, og kan redde oss hvis Wiessen See blir for hissig i det vi sprader ut i vannet, ikledd våre sorte skinnbadetangas.

Petter: - Jeg har stor sans for trekkspillensemblet ved Bærum kommunale musikkskole. Naboen min, Jørn Ole, spiller der... De er skikkelig flinke.

- Hva er deres beste og verste konsertopplevelse som band?


Morten: - En av de morsomste må være en support-jobb vi gjorde for Zeromancer i München. Richard presterte å slite strenger mellom hver låt. Vi spillte seks låter, og den stakkars roadien kom løpende inn med en ny gitar mellom hver låt. Han fikk etter hvert stormende jubel hver gang han entret scenen. Etter fem låter la jeg ned bassen og gikk av scenen, i den tro at vi var ferdig. Det var vi ikke. Ble i alle fall en veldig morsom konsert med krampelatter både fra scenen og salen. Men du spurte kanskje ikke etter morsomste...?

(Foto: Hugo Lande)(Foto: Hugo Lande)


Richard: - Vi gjorde en support jobb for Briskeby på Rockefeller. Det meste som kunne gå galt gikk galt. Utstyr som kræsja, strenger som røyk, pausemusikk og masse dårlige minner.

Joffe: - For min egen del var det en konsert vi gjorde i Bielefeld. Dagen før hadde jeg det ekstremt moro med Herr Gin/Tonic på en lokal Stube... Det gjorde sitt til at jeg ikke torde å se på publikum en eneste gang i løpet av konserten dagen etter. Jeg fikk en skummel ut-av-kroppen opplevelse som ikke var til å spøke med.

Petter: - Den verste er Sunndal rockfestival. Spilte for et drita publikum med en snittalder på 15 år. 100 timers reise for bare tull. I tillegg gikk hele greia i minus.

- Hvilken film hadde dere helst sett at noe av musikken deres hadde utgjort soundtracket til?


- Tja, si det. Må jo være et grandiost episk drama av noe slag.

Joffe: - Kanskje Batman?

Petter: - Nei, nei... Alle vet jo at det måtte være Derrick. Vi er jo nesten tyskere.

- Hvilke artister eller band burde folk få opp øynene for?


- The White Birch, Puressence, Isis, Clutch, Death Cab For Cutie, Lorraine, Tømmermenn.

- Hva er deres beste og verste konsertopplevelse som publikummere?


Morten: - Verste må være Red Hot Chili Peppers i Spektrum for en god del år tilbake. Slapp møkkagjeng som gikk av scenen etter 40 minutter. 8500 pipende publikummere sier sitt. Beste må kanskje være Mr. Bungle på Rockefeller. Også det for en del år siden. Når du ikke tenker et sekund på at det er varmt, du er tørst, blæra sprenger eller at sidemannen lukter dritt, da er det en bra konsert!

(Foto: Hugo Lande)(Foto: Hugo Lande)

Richard: - Jeg har sett masse bra og noen utrolig dårlige konserter. Greier ikke velge ut noen bestemte.

Joffe: - Beste må være Depeche Mode i Spektrum sist de var i Norge. Og Geneva på John Dee var et høydepunkt. Verste må være et support band vi hadde i Straalsund. De var som TOTO på sitt verste.

Petter: - Den beste må være U2 på Valle Hovin i sommer. Den verste var faktisk samme kvelden. Nemlig supportbandet. Har aldri vært så lei av å vente.

- Hvor stor er platesamlingene deres?


- Joffe har 100-200 CDer , Petter fire CDer og en respektabel bunke kassetter, Morten 500 pluss, mens Richard har 1500-2000 CDer og 500 LPer.

- Hvor mange låter har dere på MP3-spilleren?


- Joffe har kun reiseradio, Petter har ikke reiseradio, men en flott walkman. Morten har derimot 4078 og Richard 3303.

- 3 CD'er dere hører på nå og hvorfor?


Morten: - Clutch, «Robot Hives/Exodus». Fordi Clutch er ut av en annen verden! Emperor, «Anthems To The Welkin At Dusk». Et gedigent svart band! Kate Bush, «Aerial». Vet ikke helt hvorfor. Fikk den gratis.

Joffe: - Sigurd Ros, «Takk». Depeche mode, «Playing The Angel». Chemical Brothers, «Push The Button».

Petter: - Rammstein, «Rosenrot», fordi den er slembra. U2, «Vertigo», fordi jeg har vært fan i alle år. «Casper 4, Barnefavoritter» fordi jeg har pappaperm om dagen.

Richard: - Death Cab For Cutie, «Plans». The Stills, «Logic Will Break Your Heart». Death Cab For Cutie, «Transatlanticism».

- Største bomkjøp?


Morten: - Iron Maiden, «7th Son Of A 7th Son». Jeg var 10 og skulle kjøpe min første kassett med Napalm Death. Jeg husket ikke navnet og endte opp med en flykaptein med balla i klem. Min mor trøstet meg med at jeg sikkert ville like det, hvis jeg bare lyttet. Hun tok feil.

Richard: - Stryper, «To Hell With The Devil».

Joffe: - Jeg kjøpte en kassett med Simple Minds. Da jeg hørte igjennom tapen slo det meg at «If You Don't Love Me By Now» ikke akkurat er en Simple Minds låt (er Simply Red, red. anm.).

Petter: - Depeche Modes siste. Faen for ei dritplate.

- Umiddelbare planer?


- Slippe ny plate, ture rundt i Norge, ture rundt i Europa, ture rundt i ameriken. Og bli stinne!

(Foto: Hugo Lande)(Foto: Hugo Lande)


Drammens-bandet Delaware består av Richard Holmsen (vokal, gitar, keyboard), Jon Fredrik «Joffe» Torgersen (gitar, vokal, keyboard), Petter Laugerud (trommer) og Morten Ødegaard Skaret (bass), og har sine røtter tilbake til 1994 og bandet Beyond.

De tok navnet Delaware i 1999, fikk masse buzz på seg, og debuterte med albumet «...And Everything Reminds Me» i 2003.

Musikalsk sett spiller de en form for pompøs og synthbasert poprock, og kan forsåvidt ligne på band som Muse og Placebo. De har etterhvert skap seg et navn av en viss størrelse i Tyskland, og «Lost In The Beauty Of Innocence» ble nylig kåret til månedens album i en stor tysk musikk-kjede (WOM Magazin).

Deres nyeste album er forøvrig produsert av Alex Møklebust (Seigmen/Zeromancer).

Delaware: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Musikk-klikk

Ti siste fra musikk-klikk:

Audrey Horne (08.02.2006)Thom Hell (01.02.2006)Mira Craig (18.20.2006)Marte Wulff (11.01.2006)El Caco (05.01.2006)Maria Mena (14.12.2005)
Marthe Valle
(07.12.2005)
Corvine (30.11.2005)
TNT (16.11.2005)
Plywood (09.11.2005)

ABC Startsiden:

Musikk


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35 Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo
Siste nytt
23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52NorgeMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30NorgeKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35ReiseItaliensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus