Meny

Musikk-klikk: Delaware

David Hasselhoff, svart skinntanga og en flykaptein med balla i klem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navn:


Delaware

(Foto: Hugo Lande)(Foto: Hugo Lande)


Aktuell med:


Ga mandag ut albumet «Lost In The Beauty Of Innocence», og har mottatt særdeles ujevne kritikker (

Dagbladet

,

VG

,

Dagsavisen

,

BT

).

- Hvordan vil dere beskrive musikken deres?


- Melankolsk mektig rock med litt islett av pop her og der.

- Hva var det som fikk dere til å begynne med musikk?


- Forskjellige ting, men de fleste av oss syntes det hørtes utrolig kjedelig ut å spille i band, så vi bestemte oss for å prøve. Det viste seg å være ganske morsomt.

- Utenom det, er jo det å ha en genuin interesse for musikk og et ønske om å lage musikk selv en viktig faktor.

- Hva er viktigst av tekst eller melodi, og hvorfor?


- Melodien kommer først til oss. Føles mer naturlig å skrive en tekst til en melodi enn melodi til tekst. Dessuten er vi mer ute etter å formidle følelser og uttrykk gjennom musikken, enn å trykke et budskap inn i hodene til folk. Og da blir det naturlig at melodien kommer i første rekke.

- Hvilken låt er dere mest fornøyd med og hvorfor?


- Vanskelig å svare på. Vi har forskjellige favoritter til forskjellig bruk. En live-favoritt, en kosekveld foran peisen-favoritt, en hot luvin-favoritt, og selvfølgelig en favoritt til morgengymnastikken.

- Hvorfor skal publikum kjøpe musikken deres?


- Fordi man kan drømme seg bort til musikken vår, hisse seg opp og hoppe rundt i stua, eller bare tømme i seg mengder med berusende drikke til den!

- Hvilket forhold har dere til nedlasting?


Morten: - Selv bruker jeg det til å lytte etter ukjente artister. Finner jeg noe jeg liker, så kjøper jeg skiva. Bruker man det slik, synes jeg det er greit. Men at folk kun laster ned musikk og aldri kjøper en skive, synes jeg er veldig synd. Det er tross alt folk som har brukt masse tid og penger på å lage et produktet, og da fortjener man å få litt tilbake hvis produktet slår an.

Bandet slapp sitt tredje album, «Lost In The Beauty Of Innocence» mandag 13. januarBandet slapp sitt tredje album, «Lost In The Beauty Of Innocence» mandag 13. januar

Richard: - Fint for spredning av musikken, men den har sine baksider også.

Joffe: - Det skal koste litt å gå til anskaffelse av musikk. Følelsen av å kjøpe og eie en plate en liker veldig godt, gir automatisk en bedre musikkopplevelse for lytteren. Gratis musikk, er som alt annet som er gratis; verdiløst... Det handler også om å støtte de bandene man liker og vil høre mer av. Det er langt ifra gratis å lage musikk!

Petter: - Hater folk som har hylla full av CD-R plater. Musikk lages for å selges.

- Hvis dere kunne utvide bandet deres med fritt valg av musikere, hva ville vært drømmebesetningen?


Morten: - Vi kunne trengt en keyboardist til live-jobber. Og da vil jeg valgt Roddy Bottum uten å nøle. Har nok noe med at fnm er mitt favorittband gjennom tidene….

Richard: - Han gitaristen i Manowar. Da kunne vi hatt noen feite gitarsoloer. Dessuten så har vi nesten likt image.

Joffe: - He, he.. Ja, ja, er det slik det skal være. Skvise meg ut til fordel for taxinakke-kongen i Manowar. Jeg ville nok valgt David Hasselhoff, da hadde vi garantert nådd ut til flere fans i Tyskland. Dessuten har han bred erfaring som badevakt, og kan redde oss hvis Wiessen See blir for hissig i det vi sprader ut i vannet, ikledd våre sorte skinnbadetangas.

Petter: - Jeg har stor sans for trekkspillensemblet ved Bærum kommunale musikkskole. Naboen min, Jørn Ole, spiller der... De er skikkelig flinke.

- Hva er deres beste og verste konsertopplevelse som band?


Morten: - En av de morsomste må være en support-jobb vi gjorde for Zeromancer i München. Richard presterte å slite strenger mellom hver låt. Vi spillte seks låter, og den stakkars roadien kom løpende inn med en ny gitar mellom hver låt. Han fikk etter hvert stormende jubel hver gang han entret scenen. Etter fem låter la jeg ned bassen og gikk av scenen, i den tro at vi var ferdig. Det var vi ikke. Ble i alle fall en veldig morsom konsert med krampelatter både fra scenen og salen. Men du spurte kanskje ikke etter morsomste...?

(Foto: Hugo Lande)(Foto: Hugo Lande)


Richard: - Vi gjorde en support jobb for Briskeby på Rockefeller. Det meste som kunne gå galt gikk galt. Utstyr som kræsja, strenger som røyk, pausemusikk og masse dårlige minner.

Joffe: - For min egen del var det en konsert vi gjorde i Bielefeld. Dagen før hadde jeg det ekstremt moro med Herr Gin/Tonic på en lokal Stube... Det gjorde sitt til at jeg ikke torde å se på publikum en eneste gang i løpet av konserten dagen etter. Jeg fikk en skummel ut-av-kroppen opplevelse som ikke var til å spøke med.

Petter: - Den verste er Sunndal rockfestival. Spilte for et drita publikum med en snittalder på 15 år. 100 timers reise for bare tull. I tillegg gikk hele greia i minus.

- Hvilken film hadde dere helst sett at noe av musikken deres hadde utgjort soundtracket til?


- Tja, si det. Må jo være et grandiost episk drama av noe slag.

Joffe: - Kanskje Batman?

Petter: - Nei, nei... Alle vet jo at det måtte være Derrick. Vi er jo nesten tyskere.

- Hvilke artister eller band burde folk få opp øynene for?


- The White Birch, Puressence, Isis, Clutch, Death Cab For Cutie, Lorraine, Tømmermenn.

- Hva er deres beste og verste konsertopplevelse som publikummere?


Morten: - Verste må være Red Hot Chili Peppers i Spektrum for en god del år tilbake. Slapp møkkagjeng som gikk av scenen etter 40 minutter. 8500 pipende publikummere sier sitt. Beste må kanskje være Mr. Bungle på Rockefeller. Også det for en del år siden. Når du ikke tenker et sekund på at det er varmt, du er tørst, blæra sprenger eller at sidemannen lukter dritt, da er det en bra konsert!

(Foto: Hugo Lande)(Foto: Hugo Lande)

Richard: - Jeg har sett masse bra og noen utrolig dårlige konserter. Greier ikke velge ut noen bestemte.

Joffe: - Beste må være Depeche Mode i Spektrum sist de var i Norge. Og Geneva på John Dee var et høydepunkt. Verste må være et support band vi hadde i Straalsund. De var som TOTO på sitt verste.

Petter: - Den beste må være U2 på Valle Hovin i sommer. Den verste var faktisk samme kvelden. Nemlig supportbandet. Har aldri vært så lei av å vente.

- Hvor stor er platesamlingene deres?


- Joffe har 100-200 CDer , Petter fire CDer og en respektabel bunke kassetter, Morten 500 pluss, mens Richard har 1500-2000 CDer og 500 LPer.

- Hvor mange låter har dere på MP3-spilleren?


- Joffe har kun reiseradio, Petter har ikke reiseradio, men en flott walkman. Morten har derimot 4078 og Richard 3303.

- 3 CD'er dere hører på nå og hvorfor?


Morten: - Clutch, «Robot Hives/Exodus». Fordi Clutch er ut av en annen verden! Emperor, «Anthems To The Welkin At Dusk». Et gedigent svart band! Kate Bush, «Aerial». Vet ikke helt hvorfor. Fikk den gratis.

Joffe: - Sigurd Ros, «Takk». Depeche mode, «Playing The Angel». Chemical Brothers, «Push The Button».

Petter: - Rammstein, «Rosenrot», fordi den er slembra. U2, «Vertigo», fordi jeg har vært fan i alle år. «Casper 4, Barnefavoritter» fordi jeg har pappaperm om dagen.

Richard: - Death Cab For Cutie, «Plans». The Stills, «Logic Will Break Your Heart». Death Cab For Cutie, «Transatlanticism».

- Største bomkjøp?


Morten: - Iron Maiden, «7th Son Of A 7th Son». Jeg var 10 og skulle kjøpe min første kassett med Napalm Death. Jeg husket ikke navnet og endte opp med en flykaptein med balla i klem. Min mor trøstet meg med at jeg sikkert ville like det, hvis jeg bare lyttet. Hun tok feil.

Richard: - Stryper, «To Hell With The Devil».

Joffe: - Jeg kjøpte en kassett med Simple Minds. Da jeg hørte igjennom tapen slo det meg at «If You Don't Love Me By Now» ikke akkurat er en Simple Minds låt (er Simply Red, red. anm.).

Petter: - Depeche Modes siste. Faen for ei dritplate.

- Umiddelbare planer?


- Slippe ny plate, ture rundt i Norge, ture rundt i Europa, ture rundt i ameriken. Og bli stinne!

(Foto: Hugo Lande)(Foto: Hugo Lande)


Drammens-bandet Delaware består av Richard Holmsen (vokal, gitar, keyboard), Jon Fredrik «Joffe» Torgersen (gitar, vokal, keyboard), Petter Laugerud (trommer) og Morten Ødegaard Skaret (bass), og har sine røtter tilbake til 1994 og bandet Beyond.

De tok navnet Delaware i 1999,

fikk masse buzz på seg

, og debuterte med albumet «...And Everything Reminds Me» i 2003.

Musikalsk sett spiller de en form for pompøs og synthbasert poprock, og kan forsåvidt ligne på band som Muse og Placebo. De har etterhvert skap seg et navn av en viss størrelse i Tyskland, og «Lost In The Beauty Of Innocence» ble nylig kåret til månedens album i en stor tysk musikk-kjede (WOM Magazin).

Deres nyeste album er forøvrig produsert av Alex Møklebust (Seigmen/Zeromancer).

Delaware:

Hjemmeside


Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk


Musikk-klikk

Ti siste fra musikk-klikk:

Audrey Horne

(08.02.2006)


Thom Hell

(01.02.2006)


Mira Craig

(18.20.2006)


Marte Wulff

(11.01.2006)


El Caco

(05.01.2006)


Maria Mena

(14.12.2005)


Marthe Valle

(07.12.2005)

Corvine

(30.11.2005)

TNT

(16.11.2005)

Plywood

(09.11.2005)

ABC Startsiden:

Musikk


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:37 Ny bunnrekord for Frp på måling18:22 Nederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16 Milliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33 Klokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27 NHST kjøper hele Fiskeribladet17:04 55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02 – Arabere mindre religiøse16:37 Ti mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32 Erna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15 Mexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14 Fireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59 Norge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42 Karin Andersen (SV) krever at Høie fjerner legefirma fra internat på Trandum15:41 Danmarks neste statsminister møtt med jubel15:39 Solskjærs første signering er klar14:44 Kameraovervåking innføres i slakterier14:41 Sjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20 Sjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52 Iran passerer grense for anriket uran13:51 Håpefulle demokrater møtes til debatt13:23 Hetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03 Nærmest maktesløse overfor elsparkesyklene12:57 Tottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55 Kvinne til sykehus etter dresinulykke12:29 Drapssiktet mann løslatt i Florø12:28 Sykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15 Hjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09 Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03 Laengen klar for Tour de France11:52 Menneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20 Varmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18 Thorsnes ble inspirert av England11:15 Bilde av druknede flyktninger vekker sterke følelser i USA10:21 Brasils president trekker omstridt våpenlov10:13 NATO sikter mot verdensrommet10:12 REC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41 45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41 Reddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23 Hyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10 Kritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59 Flere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58 Franske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54 Erna oppsummerer halvår i strid motvind08:44 Migrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40 – Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39 Kraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15 Demonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05 VM-laget scorer også på sosiale medier08:04 Svensk politi etterforsker eksplosjon08:02 Stadig flere misbruker kokain og opioider06:59 Krüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40 Mjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32 Europa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30 Friskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30 Kraftig økning i antall selvmord i USA06:20 Avgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15 Enighet om ny rød regjering i Danmark06:15 Betenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:05 Enorm økning i mobbesaker etter lovendring05:03 San Francisco forbyr salg av e-sigaretter05:00 Skjebnedag for studiestedene Nesna og Sandnessjøen04:28 Mueller vitner for justiskomiteen 17. juli04:26 DNB er størst i Norden03:45 Stopper import kjøtt etter funn av falske sertifikater02:43 Omstridte svinebønder leverer ennå kjøtt01:30 Brasils høyesterett løslater ikke Lula01:22 17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31 Ikke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22 Hver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32 Kvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31 Slik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26 Den europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20 Tidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17 Løfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16 Real Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13 Fansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09 Nederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41 Migrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23 Everton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53 «Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44 Palestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38 Bollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42 Høyre nesten halvert i Bergen siden mars20:06 Hjemsøkt av utallige jordskjelv20:01 To skutt utenfor København20:00 Far dømt for trusler, vold og tvangsmating av barn19:37 Sjakkpresidenten: – Dette er krevende19:21 Stoltenberg: – Norge bør gjøre mer19:12 Hauwa (24) drept på jobb for Røde Kors19:07 Overtar Melanias talsperson18:49 Gjensidige anker flomskadekrav til Høyesterett18:48 Khashoggis forlovede ber FN følge opp gransking18:28 Person funnet død i Bergen – politiet etterforsker saken18:06 Nkom: – Bredbåndsleverandører informerer for dårlig om netthastighet17:48 Trump om Iran: – Makt og styrke er det eneste de forstår17:31 Høydebasseng på Askøy tømt og inspisert17:14 IS-topp skal være tatt i Jemen17:13 54-åring døde etter flystyrt i Mandal
Siste nytt
18:37PolitikkNy bunnrekord for Frp på måling18:22VerdenNederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16NorgeMilliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33NæringslivKlokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27NæringslivNHST kjøper hele Fiskeribladet17:04Penger55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02Livet– Arabere mindre religiøse16:37VerdenTi mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32PolitikkErna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15SportMexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14NorgeFireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59PolitikkNorge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42NorgeKarin Andersen (SV) krever at Høie fjerner legefirma fra internat på Trandum15:41PolitikkDanmarks neste statsminister møtt med jubel15:39SportSolskjærs første signering er klar14:44NorgeKameraovervåking innføres i slakterier14:41SportSjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20SportSjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52VerdenIran passerer grense for anriket uran13:51PolitikkHåpefulle demokrater møtes til debatt13:23HelseHetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03NorgeNærmest maktesløse overfor elsparkesyklene12:57SportTottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55NorgeKvinne til sykehus etter dresinulykke12:29NorgeDrapssiktet mann løslatt i Florø12:28SportSykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15SportHjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09NorgePolitiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03SportLaengen klar for Tour de France11:52VerdenMenneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20NorgeVarmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18SportThorsnes ble inspirert av England11:15VerdenBilde av druknede flyktninger vekker sterke følelser i USA10:21VerdenBrasils president trekker omstridt våpenlov10:13VerdenNATO sikter mot verdensrommet10:12PengerREC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41Politikk45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41PolitikkReddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23SportHyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10NorgeKritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59Helse og livsstilFlere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58SportFranske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54PolitikkErna oppsummerer halvår i strid motvind08:44VerdenMigrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40Norge– Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39VerdenKraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15VerdenDemonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05SportVM-laget scorer også på sosiale medier08:04VerdenSvensk politi etterforsker eksplosjon08:02Helse og livsstilStadig flere misbruker kokain og opioider06:59SportKrüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40SportMjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32SportEuropa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30SportFriskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30Helse og livsstilKraftig økning i antall selvmord i USA06:20NorgeAvgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15PolitikkEnighet om ny rød regjering i Danmark06:15NorgeBetenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeEnorm økning i mobbesaker etter lovendring05:03Helse og livsstilSan Francisco forbyr salg av e-sigaretter05:00NorgeSkjebnedag for studiestedene Nesna og Sandnessjøen04:28VerdenMueller vitner for justiskomiteen 17. juli04:26PengerDNB er størst i Norden03:45VerdenStopper import kjøtt etter funn av falske sertifikater02:43NorgeOmstridte svinebønder leverer ennå kjøtt01:30VerdenBrasils høyesterett løslater ikke Lula01:22Norge17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31NorgeIkke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22NorgeHver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32NorgeKvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31SportSlik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26SportDen europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20NorgeTidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17VerdenLøfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16SportReal Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13VerdenFansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09SportNederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41VerdenMigrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23SportEverton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53Verden«Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44PolitikkPalestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38NorgeBollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42PolitikkHøyre nesten halvert i Bergen siden mars20:06VerdenHjemsøkt av utallige jordskjelv20:01VerdenTo skutt utenfor København20:00NorgeFar dømt for trusler, vold og tvangsmating av barn19:37SportSjakkpresidenten: – Dette er krevende19:21PolitikkStoltenberg: – Norge bør gjøre mer19:12VerdenHauwa (24) drept på jobb for Røde Kors19:07VerdenOvertar Melanias talsperson18:49ForbrukerGjensidige anker flomskadekrav til Høyesterett18:48VerdenKhashoggis forlovede ber FN følge opp gransking18:28NorgePerson funnet død i Bergen – politiet etterforsker saken18:06TeknologiNkom: – Bredbåndsleverandører informerer for dårlig om netthastighet17:48PolitikkTrump om Iran: – Makt og styrke er det eneste de forstår17:31NorgeHøydebasseng på Askøy tømt og inspisert17:14VerdenIS-topp skal være tatt i Jemen17:13Norge54-åring døde etter flystyrt i Mandal
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus