Få en deilig fredag

Gleder du deg til arbeidsdagen endelig er over og helgen kan begynne? Her er noen tips for å gjøre fredagen litt lettere:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken er levert av mozon.no og skrevet av journalist Joachim Henriksen

Uansett hvor spennende jobb eller skole du har: Fredagen er aller best når du endelig kan ta helg.

Analyser av arbeidseffektivitet viser også at fredager er skrale saker på de fleste arbeidsplasser. Fredagen er nemlig dagen for lange lunsjer, vitser på e-post og en tidlig avrunding av arbeidsuken.

Her er noen tips for deg som vil komme deg gjennom til helgen så behagelig som mulig:1)

Vær opptatt


En god fredag starter med å fortelle alle at du har mye å gjøre. På den måten slipper du uventede ekstraoppgaver som krever både tid og energi. Da blir det mer tid til å sende morsomme e-poster og chatte med venner.

Husk at sjefer også har en bedre oppfatning av arbeidstakere som ser ut til å være travelt opptatt. Men ikke overdriv: Travle medarbeidere regnes automatisk som flinke, som igjen øker risikoen for å få flere arbeidsoppgaver.

2)

Jobb med andre


Tiden går fortere i hyggelig selskap. Både studenter og ansatte bør benytte fredagen til uformelle møter om noe som ser ut som fag eller jobb. Men som egentlig består mest av kaffedrikking og løse samtaler om hva dere skal gjøre i helgen.

Husk at hyggelig samvær slett ikke er bortkastet tid, et godt sosialt nettverk gjør deg både lykkeligere og friskere når virkeligheten starter igjen på mandag.

Hvis du har venner for livet, vil livet bli lenger.

3)

God lunsj


En lang lunsjpause er din beste forsikring mot utbrenthet og depresjoner. Og hvilken dag er vel bedre egnet til lange lunsjer enn fredagen? Om du i tillegg til selve maten sørger for å lese dagens aviser og snakke med kollegaene kan du raskt kvitte deg med halvannen time av arbeidstiden.

Høyt tempo på arbeidsplassen kan nemlig gjøre deg syk

4)

Alle møter ute av huset


Bare amatører har møter i eget hus på fredagen. Om du i tillegg legger møtene til etter lunsj, er det ingen som virkelig forventer at du kommer tilbake til jobben etterpå.

5)

Siste utvei: Jobb hardt

Det høres kanskje utrolig ut, men du trenger ikke nødvendigvis å kaste bort tid for å få tiden til å gå. Noen ganger er hardt arbeid den aller beste løsningen for å få klokken til å vise halv fire.

Men ikke overdriv. Om du av prinsipielle grunner ikke vil prøve hardt arbeid kan vi anbefale at du rusler noen turer rundt kontoret med en bunke papirer eller bøker under armen. Siden ingen uansett vet akkurat hva du jobber med, gir dette et godt inntrykk av å være travelt opptatt.

Venner og venninner kan nemlig være det beste våpenet mot depresjon

.God helg!

(Tekst og foto: mozon.no)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus