Dyr som er søte

I en tid hvor alt er urolig og anspent, kan det kanskje hjelpe å titte på bilder av dyr som er søte og bløte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Vi har kanskje ikke hold for å påstå at disse dyrene er søte nok til å kunne skape fred i verden. Ei heller at de kan kurere forkjølelse og influensa.

Men en ting er sikkert: Disse dyrene er så søte at du i hvert fall burde bli i bedre humør!


Pusekatt


Kattunger er søte. Og dyr som sover er søte. Dermed sier det seg selv at det blir ekstra nusselig når kattunger sover søtt. Holder de i tillegg rundt en tøydukke som om det er det kjæreste de eier, da er det full score på søthets-skalaen!

Dersom religiøse karikaturer var like søte som dette, ville det neppe vært noe problem. Da ville religiøse motstandere heller ha gitt hverandre en klem. Eller til nød kastet noen garnnøster på ambassaden.

Pinnsvinbaby

Til vanlig er pinnsvin både sky og engstelige. De tusler rundt i kratt og lyng med benene trygt plassert på bakken - og rømmer unna straks en fare truer. Derfor er det ekstra søtt å se et lite pinnsvin som ligger opp ned i en menneskehånd med bena ut, omtrent som om den er i ferd med å gi en klem.

Vesle Bolla Pinnsvin er så søt at dersom du stikker deg på den, vil det trolig gjøre like godt som det gjør vondt. Har du forresten noen gang tenkt på hvordan det må føles å føde en pinnsvinbaby?

Hundevalp

Sjelden har vel uttrykket «din skitne hund» passet dårligere enn her. Denne vesle bissevofsen er nemlig milevis unna lusete kjøter og fillebikkje. Bare se på de bittesmå ørene og de to snuskepuskete labbene.

Det er slik at vi bare får lyst til å ta på og klemme hele tiden. For denne vesle bamsevofsen er så søt og bløt og nyvasket at det halve kunne ha vært nok (men vi minner om at halve hundehvalper ikke er noe søtt og koselig i det hele tatt!).


Kaninunge

Det er ikke så ofte man ser kanintunger, derfor er det ekstra søtt når man først ser en. Kanskje prøver denne kaninen å spise et strå. Kanskje prøver den å fange en regndråpe eller geipe til en rev mens den sier «na na na na na na».

Sikkert er det i hvert fall at denne kaninen må være noe av det mest innbydende pattedyrfamilien har å by på. Det er så søtt at det smelter på tungen. Bare len deg tilbake og la søtheten senke seg. Og la oss samtidig krysse fingrene for at gjerdet ikke er elektrisk.

Babyhamster

Det er tre grunner til at denne babyhamsteren er utrolig nusselig. For det første er den så liten. For det andre er den myk og bløt. Og for det tredje holder den på å spise mat. Det er tre søte ting på en gang, det. Omtrent som et kinderegg fyllt av diabetes.

Det er forresten en artig skikk å legge mat i kinnene når du skal spise. I hvert fall om du er så ure-knure liten som denne mais-spisende søtnosen.

Vaskebjørn

Se så pusete og nuskesnufsete denne vaskebjørn-babyen er, der den klynger seg til hånden, som en ordentlig plysjmønstret kosebamse. Også så ren den er da! Den er i hvert fall mye renere enn sølebjørnen eller beisebjørnen, som kan grise noe fryktelig. Den er i tillegg mye søtere enn Vaske-Bakke.

Kanin, hamster, katt og hund


Blir det noe søtere om man plasserer flere av disse søte dyrene ved siden av hverandre da? Javisst blir det det! Det var et unødvendig spørsmål. Bare se på bildet under - av fire hjelpeløse og snuskefluskete pelsdyr, hvor flere av dem helt sikkert ville ha drept hverandre som voksen, noe katten allerede ser ut til å tenke på. Men enn så lenge, søtt som fy!

Det er faktisk så søtt at man burde legge bildet på sølvfat og banke på døren til verdens ledere for å be om fred.

Bildekilde: Cuteoverload.com, Baby Animals, baaaaabyanimals.Bildekilde: Cuteoverload.com, Baby Animals, baaaaabyanimals.

Les også:

Dyr som er slemme
Dyr som er tøffe
Dyr som bør skjerpe seg
Dyr som hører julen til
Dyr som overdriver
Dyr bare en mor kan elske
Dyr som er gode venner
Dyr som skuffer
Nusselige dyr

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus