48.000 lever på gata i Los Angeles

Artikkelen fortsetter under annonsen

82.000 mennesker er hjemløse i den amerikanske millionbyen Los Angeles, og 48.000 av dem lever på gata, viser en opptelling myndighetene har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Los Angeles (NTB-AFP): - Dette er svimlende tall når man tenker over det, medgir borgermester Antonio Villaraigosa som omtaler byen som USAs fattigdomshovedstad.

- I tillegg til å være landets fattigdomshovedstad, er vi med disse tallene helt klart også landets hjemløsehovedstad, medgir Villaraigosa.

Los Angeles by er hjem for rundt fire millioner mennesker, mens nærmere ti millioner bor i Los Angeles fylke. Dette gjør området til landets nest største urbane område, bare forbigått av New York.

I 2005 besluttet myndighetene i Los Angeles å finne ut hvor mange hjemløse de hadde i byen. Dette ble gjort ved hjelp av 1.000 frivillige som i tre døgn trålet gater og smug, hospitser, sykehus, fengsler og andre steder der de hjemløse var å finne.

- Resultatet av opptellingen er nedslående, men jeg er sikker på at dette nye og omfattende tallmaterialet vil gjøre oss i stand til å utarbeide strategier for å gi alle hjemløse et sted å bo i løpet av ti år, sier Mitchell Netburn ved sosialetaten i byen.

(©NTB)