Operasjonen av Sharon er over

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstanden til Israels statsminister Ariel Sharon er uklar, etter at han fredag gjennomgikk en tre timer lang operasjon for en ny hjerneblødning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jerusalem (NTB-Reuters-AFP): Operasjonen ble innledet kort tid etter at legene ved Hadassah-sykehuset hadde gjennomført en hjerneskanning, som påviste en ny blødning i hjernen til den slagrammede 77-åringen.

Sharon ble i all hast lagt på operasjonsbordet. Tre timer senere meldte israelsk fjernsyn at operasjonen var over, men sykehuset kom ikke med noen kunngjøring.

Sharon ble rammet av en alvorlig hjerneblødning onsdag kveld, og ble kjørt til sykehus der kirurgene kjempet for livet hans i ni timer.

Siden torsdag har Sharon blitt holdt i bevisstløs tilstand i respirator, men fredag morgen ble det besluttet å gjennomføre en ny hjerneskanning av ham.

Under den såkalte CT-skanningen ble det ifølge israelsk fjernsyn oppdaget en ny blødning i hjernen, og 77-åringen ble i all hast lagt på operasjonsbordet igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En lege ved sykehuset sier til den israelske avisen Maariv at Sharon etter alt å dømme både får nedsatt førlighet og taleevne etter hjerneslaget, og viser til hvor i hjernen blødningen fant sted.

Også avisen Haaretz viser til sykehuskilder som sier at Sharons skader med stor grad av sannsynlighet er «omfattende og uopprettelige».

(©NTB/Neste Klikk)

Mer i Neste Klikk:

Midtøsten

Ariel Sharon fortsatt på operasjonsbordet

Sharon sin tilstand stabil

Israel, Medinat Yisra'el

Styreform: Republikk
Flateinnhold: 20 770 km2 (okkuperte områder ikke inkl.)
Hovedstad: Jerusalem (ikke int. anerkjent som hovedstad)
Folketall: Ca. 6,1 mill. innb. (2003), hvorav ca. 380 000 i Øst-Jerusalem, Vestbredden og øvrige okkuperte områder.
Les mer på Caplex