Kongelig norsk i dansk barnedåp

Kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn vil delta i den kongelige barnedåpen i Danmark 21. januar, opplyser Slottet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: kongehuset.no/Knut Falch)(Foto: kongehuset.no/Knut Falch)

Oslo (NTB):
Det er foreløpig ikke bekreftet om kronprins Haakon skal være fadder for den lille danske prinsen, men mye tyder på at både han og kronprinsesse Victoria vil være blant den lille tronarvingens faddere.

Det er naturlig at de skandinaviske tronfølgerne er faddere for hverandres barn, og både kronprins Frederik og den svenske kronprinsessen er faddere for Norges tronarving, prinsesse Ingrid Alexandra.

I sin tid var også daværende kronprins Olav fadder for prins Carl Gustaf da han ble døpt i 1946. Dronning Margrethe og kong Carl Gustaf er begge faddere for kronprins Haakon, men måtte melde forfall til dåpen på grunn av hoffsorg etter kong Gustav Adolfs bortgang.

Hvor mange av barna som blir med kronprinsparet og prinsessen til København den 21. januar er ikke kjent. Prins Sverre Magnus, som fortsatt er avhengig av sin mor i matveien, blir trolig med på turen.

Mer usikkert er det med Ingrid Alexandra, som fyller to år samme dag som den danske barnedåpen. Hennes fødselsdag blir trolig feiret i for- eller etterkant av dagen, og foreløpig er prinsessen så liten at hun neppe vil bry seg om det.


Personvernpolicy